Decalajul de două ore între cină şi culcare este considerat a fi o practică eficientă pentru sănătate şi pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialiştii au realizat un nou studiu, prin care au demonstrat că această pauză de două ore nu este asociată cu modificări ale nivelului de glucoză din sânge în cazul adulţilor sănătoşi, pe termen lung, potrivit sciencedaily.com, preluat de Medlife.ro.
Se consideră că adulţii care evită să ia cina sau să consume gustări înainte de a merge la culcare au parte de anumite beneficii medicale pe termen lung. În Japonia, diferenţa recomandată este de minimum două ore, de cel puţin trei ori pe săptămână.
Totuşi, bazându-se pe constatările lor, specialiştii sugerează că ar fi mai bine ca oamenii să doarmă suficient, să îşi menţină greutatea, să consume alcool moderat şi să renunţe la fumat pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi pentru a preveni anumite boli, cum ar fi diabetul şi bolile de inimă, care sunt asociate cu un nivel ridicat de glucoză.
În Japonia persoanele care au între 40 şi 74 de ani primesc controale regulate pentru reducerea riscului de îmbolnăvire din cauza stilului de viaţă, risc ce creşte pe măsură ce îmbătrânim. Această verificare include un test de glicemie şi o evaluare a stilului de viaţă şi a obiceiurilor alimentare, printre care se numără şi decalajul dintre cină şi culcare.