•  Bacilul Cereus reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale toxiinfecţiilor alimentare. Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Microbiology, bacilul Cereus este desemnat ca fiind cauza principală a toxiinfecţiilor alimentare, o cifră exactă în ceea ce priveşte numărul real de cazuri provocate nu poate fi determinată deoarece mare parte dintre simptomele pe care bacilul le cauzează pot fi ameliorate prin odihnă şi hidratare. Simptomele încep la 6- 15 ore de la ingerarea mâncării contaminate şi survin ca urmare a consumării unor alimente precum lapte, legume, diferite tipuri de carne sau peşte. După aproximativ o zi, simptomele se diminuează, conform descopera.ro.
  •  Cele mai multe femei gravide s-au confruntat cu Gingivita. Aceasta este cea mai frecventă afecţiune orală ce apare în timpul sarcinii, fiind cauzată în special de modificările hormonale și circulatorii ca urmare a nivelului crescut de estrogen. De fapt este o sângerare accentuată a gingiilor și apare cu precădere între luna a doua și a opta de sarcină. Dentiștii spun că, de fapt, cel mai bun tratament este prevenţia cu detartraje și periaje profesionale, pentru a evita apariţia afectiunii sau exacerbarea unei gingivite deja existente, scrie Click.
  •  Hemoroizii sunt vene dilatate localizate în peretele rectului şi anusului, care provoacă durere, mâncărime şi, ocazional, hemoragii. Hemoroizii apar atunci când venele rectului sau anusului se dilată, provocând sângerare. Ca o regulă generală, medicii spun că ar trebui să se evitate produsele eliberate fără reţetă care au ingrediente a căror denumire se termină în “caină”, deoarece acestea pot, într-adevăr să producă o ameliorare imediată însă, dacă sunt folosite în mod regulat, agravează iritaţia, conform csid.ro.