•  Mierea, propolisul şi lăptişorul de matcă ajută la menţinerea sănătăţii părului. Local, se utilizează şampon, balsam, mască, ser cu produse apicole şi plante care stimulează circulaţia sangvină, scrie Click.
  • Tulburările de memorie cauzate de Alzheimer sunt însoţite de tulburări de limbaj și comportament, bolnavii cu această afecţiune fiind incapabili să pregătească sau să așeze o masă. Punerea unor obiecte în locuri bizare cum ar fi pieptenele în punga cu făină, depresia, confuzia și dezorientarea sunt alte simptome ale bolii pentru care nu există tratament. Se pot administra doar medicamente care controlează întrucâtva simptomele, însă s-a dovedit că în unele cazuri, nu sunt eficiente, potrivit Doctorul zilei.
  • Dieta mediteraneană presupune consumul de fructe şi legume, cantităţi mari de grăsimi sănătoase din alimente cum ar fi măslinele şi uleiul de măsline, cereale integrale, fructele de mare şi o gamă largă de ierburi şi condimente. Cu moderaţie, carnea de păsăre, ouăle, carnea roşie şi produsele lactate de înaltă calitate sunt de asemenea permise de dieta mediteraneană. Stabilirea unui plan alimentar este una dintre cele mai bune modalităţi de a vă satisface nevoile nutriţionale şi de a rămâne pe drumul către atingerea obiectivelor, scrie Adevărul.
  • Muzica clasică acţionează precum un analgezic. Cercetători de la Universitatea din Utah au constatat că o combinaţie între muzica clasică şi analgezice îmbunătăţeşte rezultatul final asupra pacienţilor. Inflamaţiile scad cu 70% în cazul administrării antiinflamatoarelor, însoţite de audiţii muzicale. Pe parcursul experimentului, şoareci de laborator au fost împărţiţi în două grupe: una a fost expusă zgomotului ambiental, în timp ce cea de-a doua, pe fondul muzicii compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, trei ore pe zi, timp de 21 de zile, potrivit Descoperă.