F.T.

Dacă în urmă cu o lună scriam că, potrivit statisticior aferente trimestrului întâi al anului curent – statistici întocmite la nivelul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) – județul nostru se aliniază trendului descrescător la capitolul firme dizolvate, același lucru este de remarcat și după patru luni scurse din acest an.
Astfel, tot potrivit ONRC, numărul societăților comerciale dizolvate în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2019 a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu aproximativ cinci la sută, respectiv de la 375 la 357.
Astfel că revenim oarecum la aceeași afirmație pe care o făceam la începutul lunii mai, și anume: în contextul evoluției acestei proceduri judiciare la nivel național, se poate spune că județul nostru s-a aliniat aceluiași trend descrescător, câtă vreme în România numărul societăților comerciale dizolvate s-a diminuat în perioada de referință amintită (primele patru luni ale anului curent raportat la cel din anul trecut) cu minus 12 la sută.
Mai exact, în primele patru luni ale acestui an, în țara noastră, numărul firmelor supuse procedurii dizolvării a fost de 11.188, față de 12.653, câte se înregistraseră în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie a anului trecut.
Totodată, comparativ cu alte județe – e drept mult mai sărace din punctul de vedere al resurselor economice și chiar umane – Prahova stă foarte bine! De exemplu, în Caraș Severin s-a înregistrat o creștere a numărului de firme dizolvate de 136 la sută, în Teleorman, cu 99 la sută, iar în Botoșani – cu 76 la sută.
Totodată, ca și în primul trimestru al anului, la sfârșitul lunii aprilie, tot Bucureștiul “ținea steagul sus”, dat fiind faptul că acolo – potrivit aceleiași statistici întocmite la niveul Oficiului Național al Registrului Comerțului – au fost supuse dizolvării cu 25 la sută mai puține societăți comerciale comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.