Eșalonul trei valoric se apropie de finalul unui sezon mai degrabă anost, cel puțin în ceea ce privește lupta din Seria a III-a, unde activează și Astra II. A fost însă destul de departe ce s-a întâmplat pe teren cu ceea ce se spera la început de sezon. Din lupta ”la cuțite”, dintre ”Craiova lui Mititelu” și ”echipa suporterilor din Brașov”, a câștigat, detașat… Turnu Măgurele, formație care fusese și acum un an printre protagoniste, pierzând lupta cu Petrolul, dar care, acum, odată cu mutarea pe stadionul nou construit în localitate, nu a avut nicio problemă în a se impune, având în lot și câțiva prahoveni – Liviu Băjenaru și Cătălin Pahonțu, cu șanse mici, amândoi, să mai rămână la Turiss.
Revenind la ”restul turmei”, astăzi este programat ”grosul” etapei, nu mai puțin de 7 partide, pentru ca mâine să se joace doar un meci, miza privind retrogradarea fiind tot mai mică, ultimele patru clasate – Sporting Roșiori, Atletic Bradu, Hermannstadt 2 și Viitorul Domnești având șanse minime să mai avanseze în clasament.
Astra 2 merge astăzi la Colibași, pentru meciul cu Unirea Bascov, echipa lui Adrian Senin – lipsită de ”ajutor” de la prima echipă, în ultima perioadă – trecând printr-o ”pasă” foarte proastă, de la statutul de potenţial candidată la ”zona podiumului” având șanse ca, în funție de jocul rezultatelor, să coboare până pe locul 12!

Solicitare pentru devansarea jocului cu Filiași

În ultima rundă a sezonului de Liga a III-a, săptămâna viitoare, Astra 2 va primi vizita celor de la CSO Filiași, meciul fiind programat, ca toată etapa din C 3 de altfel, sâmbătă, 25 mai, de la orele 18,00! Cum prima echipă a Astrei joacă, de la orele 20,00, pe stadionul ”Ilie Oană”, finala Cupei României, clubul a solicitat mutarea jocului ”satelitului”, vineri, așteptând un răspuns din partea FRF.

Liga 3 – Meciurile Etapei 29
Astăzi, ora 18,00:
CS Atletic Bradu – AS FC Pucioasa
CSM Flacăra Moreni – ACS SR Municipal Braşov
ACS Viitorul Domneşti – U Craiova 1948 SA
AFC Hermannstadt 2 – SC FC Voluntari SA 2
U Craiova 1948 Club Sp. SA 2 – CSM Alexandria
ACSO Filiaşi – ACS Flacăra Horezu
ACS Unirea Bascov – AFC Astra 2
Mâine, 18 mai, ora 18,00:
CS Sporting 2008 – AFC Turris-Oltul Tr.Măgurele

Juniorii B au pierdut finala la turneul zonalvacanta b

Singura formație de juniori din Prahova câştigătoare a unui campionat – formația juniorilor Under 17 a Astrei, pregătită de Nicu Lazăr – a participat la turneul semifinal zonal găzduit la Buzău, în condiții mai degrabă modeste. Formația Astrei – având în efectiv și jucătorii debutați în Liga a III-a, Brăilă, Giuroiu, Zaharia – a învins în semifinală cu 3-0 echipa gazdă, LPS Buzău, calificându-se în finală, unde a dat piept chiar cu adversara din serie – Academica Clinceni, clasată pe locul secund în sezonul regulat. Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-2 pentru ilfoveni, care merg la turneul final, după ce Astra a condus cu 2-0! Culmea, în ultimul joc al sezonului regulat, în duelul acelorași echipe, Astra a avut 3-0, pe stadionul ”Prahova”, dar s-a văzut egalată de Clinceni, după pauză, oaspeții reușind să revină la 3-3, în prelungiri, acum ”istoria” repetându-se. Campionatele de juniori s-au încheiat practic, la nivelul republicanilor, pentru toate formațiile de la noi din județ, Astra având cei mai talentați dintre copii în programul echipei a doua, angrenați în ultimele două etape rămase de jucat din Liga a III-a.