Petre Apostol

La Călimăneşti, au avut loc finalele Campionatelor Naţionale Individuale de Şah pentru copii, juniori şi tineret. La proba de şah blitz, printre sportivii care s-au remarcat s-au regăsit şi reprezentanţi de la cluburi ploieştene, cea mai deosebită performanţă fiind obţinută de către Alexandra Pătru, de la Clubul Sportiv Universitar Ploieşti.
Sportiva ploieşteană şi-a adjudecat titlul naţional la categoria fete 16 ani, încheind cu un total de 7,5 puncte după nouă runde disputate. Aceasta le-a devansat, pe podium, pe Miruna Lehaci (CS Politehnica Iaşi), care a încheiat tot cu 7,5 puncte (departajarea s-a realizat conform tiebreakului Buchholz, la care Alexandra a avut cu 1,5 p mai mult), respectiv pe Maria Anghel (CSŞ Palatul Copiilor Constanţa), cu 6,5 puncte.
De la CSU Ploieşti s-a mai remarcat candidatul de maestru Andrei Bulău, care şi-a adjudecat medalia de argint la categoria băieţi 16 ani. Sportivul ploieştean a adunat şapte puncte în cele nouă runde disputate, suferind o singură înfrângere, în duelul cu maestrul FIDE Mihnea Ognean (CSŞ Târgu Mureş), cel care a câştigat, de altfel, titlul naţional, cu un total de 8,5 puncte.
Podiumul a fost completat de candidatul de maestru Samuel Ghimpu (CSU Universitatea de Vest Timişoara-Smart Galaţi), cu 7 puncte.
La proba de şah blitz, pe podiumul de premiere au mai urcat două sportive prahovene, Antonia Radu, de la CSM Ploieşti, şi Valentina Nistor, de la CS Petrolul Ploieşti.
Antonia Radu a obţinut medalia de argint la categoria fete 8 ani, sportiva ploieşteană încheind competiţia cu opt puncte, în urma a opt victorii în cele nouă runde disputate. De menţionat că aceasta a fost la egalitate de puncte cu prima clasată, Ariana Bădică (CSM Bucureşti), departajarea dintre cele două sportive realizându-se după cel de-al doilea criteriu, Sonneborn-Berger.
Pe a treia poziţie s-a situat Rebecca Radu (CS Oxygen Bucureşti), cu 6,5 puncte.
În privinţa sportivei de la CS Petrolul Ploieşti, Valentina Nistor a obţinut medalia de bronz la categoria fete 18 ani, după ce a adunat şapte puncte, în urma a şapte victorii înregistrate în cele nouă runde desfăşurate. Sportiva ploieşteană a fost devansată de Mălina Aciu (CSŞ Nr. 1 Timişoara; 7,5 puncte) şi de Denisa Bucur (CS Dinamo Bucureşti; 7 puncte).