V.Stoica

Spitalul Județean de Urgență Ploiești derulează, în prezent, o procedură de achiziție destinată cumpărării de produse farmaceutice pentru o perioadă de 24 de luni, pentru care se va încheia un acord cadru a cărui valoare totală a fost estimată la 24 de milioane de lei.
Nadroparin – medicament utilizat împotriva formării trombilor în sânge – este unul dintre produsele ce vor fi achiziționate de către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în urma acestei proceduri de achiziție care se dorește a fi încheiată până în toamna acestui an. 1,3 milioane de lei va costa doar lotul de Nadroparin, respectiv 192.000 de fiole, medicamentul injectabil care va salva pacienții cu risc de accident vascular cauzat de apariția cheagurilor în sânge.
Un alt medicament destinat prevenţiei primare a evenimentelor tromboembolice venoase – idarucizumab – va costa spitalul din Ploiești circa o jumătate de milion de lei, iar pentru imunoglobulină umană și antirabică va mai fi alocată o sumă estimată la aproximativ 600.000 de lei fără TVA. Loturile de medicamente contra anemiei provocate de diferite afecțiuni medicale au, de asemenea, valori însemnate, însă sunt strict necesare pentru pacienții care suferă de boli care le slăbesc organismul.
Și loturile de medicamente antineoplazice se află printre produsele farmaceutice achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, urmând să fie destinate bolnavilor de cancer. Doar pentru ipilimumab, indicat pentru tratamentul melanomului în stadii avansate (nerezecabil sau metastatic), este estimată cumpărarea a două loturi de câteva zeci de flacoane, care se ridică la valoarea de 4,5 milioane de lei! Un flacon din acest medicament, care se folosește doar pentru pacienții adulți, este de circa 70.000 de lei, iar costul total al terapiei (care cuprinde patru doze) ajunge la 330.000 de lei pentru un singur tratament!
Vaccinurile antitetanos și antirabic sunt, de asemenea, pe lista imensă a produselor farmaceutice necesare celui mai mare spital din județul Prahova pentru următorii doi ani. Vor fi achiziționate 31.200 de fiole de vaccin antitetanos, a căror valoare a fost estimată la circa 600.000 de lei fără TVA, precum și 2.880 de fiole de vaccin antirabic, cu o valoare estimată totală pe 24 de luni la 252.000 de lei.
Acordul-cadru se dorește să fie încheiat cu maximum trei agenți economici, cu care se vor parafa contracte subsecvente, în funcție de necesarul farmaciilor spitalului.