F.T.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, agenţii rutieri din cadrul Poliției Câmpina au desfășurat o acțiune rutieră în municipiu şi în localitățile arondate acestuia.
Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea conducerii de autovehicule, de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, context în care au fost controlate 120 de vehicule și au fost efectuate 73 de testări cu aparatul etilotest.
Cu această ocazie, un conducător auto a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, fiind acordate și alte 18 sancțiuni pentru neregulile constatate la regimul circulației rutiere. Trei dintre acestea din urmă au fost pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar cinci – ca urmare a faptului că tot atâţia conducători auto nu aveau asupra lor documentele prevăzute de lege ( permis, certificat de înmatriculare etc).
Valoarea totală a amenzilor aplicate ca urmare a raziei nocturne s-a ridicat la peste 5.500 de lei.
Şi, după cum ne-am obişnuit, poliţia rutieră prahoveană avertizează asupra faptului că „astfel de acţiuni cu efective mărite, care au ca scop prevenirea accidentelor pe drumurile publice, vor continua”.
Şi nu putem spune că nu s-au ţinut de cuvânt, câtă vreme, încă de-acum o lună şi ceva, la finalul câte unei razii – fie ea nocturnă sau diurnă – comunicatele se încheie cu astfel de atenţionări.