F. T.

Dacă nu prind în trafic câte-un atelaj hipo sau vreo camionetă cu lemne furate, jandarmii prahoveni surprind în flagrant pe aceia care sustrag motorină.
Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, aflat în misiune pe raza localității Ariceștii Rahtivani – în zona Parcului Industrial „ALIANSSO PARK”, a surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 25 de ani, care fura cu ajutorul unui furtun carburant (motorină) chiar din rezervorul autotrenului pe care acesta îl conducea !
Oamenii legii i-au întocmit bărbatului respectiv acte de sesizare a poliției – instituția competentă să soluționeze cazul – pentru comiterea infracțiunii de furt.
Conform unei statistici întocmite la nivelul jandarmeriei prahovene, acesta este al nouălea caz în ceea ce privește sustragerile de carburant înregistrate de la începutul anului și până în prezent.
Reamintim că penultimul caz de acest gen a avut loc la Albești, acolo unde, în urmă cu nici două săptămâni, tot oamenii legii de la IJJ Prahova au prins în flagrant pe un conducător auto de autotren, din Ploiești, care îşi montase dispozitivele artizanale şi reuşise să sustragă câteva zeci de litri de motorină. Și acestuia i-a fost întocmit proces verbal de sesizare a poliţiei, jandarmii încadrând fapta tot la infracţiunea de „furt”.