Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o nouă consultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.
„Vom avea referendum pe 26 mai. Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eşuat. Mult promisele spitale, în special cele regionale, nu mai există nici pe hârtie.
Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele ministerului de restort, economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiţiei nu se mai termină, un asalt constant, continuu, care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, acea OUG 13 prin care PSD a vrut, dintr-o lovitură, să scape de justiţie, să-şi albească dosarele, să dea amnistie şi graţiere. Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanţe: „Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor”. Klaus Iohannis a anunţat că pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, va avea loc şi referendumul care vizează domeniul justiţiei.