V. Stoica
În Prahova nu există puncte de sacrificare a mieilor în nicio localitate, ceea ce înseamnă că singurele variante pe care le au creștin-ortodocșii din județ care vor sărbători Învierea Domnului pe 28 aprilie vor fi magazinele sau direct de la ciobani. Dacă, în prima variantă, carnea de miel vândută ar trebui să îndeplinească toate condițiile sanitare-veterinare, achiziționarea mieilor sau a cărnii de miel de la ciobani se face pe riscul cumpărătorului, dat fiind că nu toate animalele sunt controlate înainte de sacrificarea în micile exploatații.
Deși, la nivel național, s-a solicitat înființarea și au fost autorizate 44 de puncte temporare de sacrificare a mieilor, la nivelul județului Prahova nu există niciun asemenea punct, potrivit directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, Mihai Terecoasă.
Pe de altă parte, reprezentanții ANSVSA atenționează asupra îndeplinirii condițiilor în care se comercializează carnea de miel. Astfel, loturile de carne de miel care sunt livrate din abatoare trebuie să fie însoţite de certificat sanitar veterinar. Carcasele de miei trebuie să fie marcate cu respectarea prevederilor legale, respectiv o marcă de sănătate de formă rotundă cu diametrul de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul judeţului, urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeţeană. Comercianții trebuie să respecte și condițiile privind depozitarea şi comercializarea cărnii de miel și să asigure temperatura şi starea de igienă corespunzătoare.