F.T.

Miercuri, în cadrul acțiunilor derulate sub genericul “ Speed Marathon” la nivelul tuturor țărilor membre ale UE, efective mărite din cadrul poliției rutiere prahovene au desfășurat mai multe acțiuni care au avut drept scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză, nepurtarea centurii de siguranță, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului etc.
În acest context, au fost fost verificați cu aparatul etilotest 121 de conducători auto, fiind de asemenea controlate 60 de autovehicule destinate transportului de persoane și de mărfuri. În urma neregulilor constatate, oamenii legii din cadrul Biroului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au aplicat 238 de sancțiuni contravenţionale, cele mai multe dintre ele ( aproape jumătate !) fiind date pentru vitreză excesivă, urmate de nepurtarea centurii de siguranță. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 10 permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare.
Firește, din rândul abaterilor nu putea lipsi șofatul sub infuența alcoolului – cinci cazuri la număr. De asemenea, în Ploiești, un bărbat a fost prins de polițiști conducând … fără permis !
Tot miercuri, la nivel național, ca urmare a controalelor circumscrise acțiunii Speed Marathon, care se desfășoară în perioada 1 – 7 aprilie a.c., au fost ridicate aproape 400 de permise auto și date aproximativ nouă mii de amenzi.