Petre Apostol

Echipa de minivolei fete de la CSM Ploieşti a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Turneul Semifinal 2 din Campionatul Național, reprezentând o ultimă şansă de calificare la Turneul Final.
Iniţial, la Turneul Semifinal 1, care a avut loc la sfârșitul lunii martie, echipa pregătită de fostul internațional Robert Tvardochlib nu se calificase în faza a doua semifinală, fiind prima sub linie dintre grupările clasate pe locul al treilea în cele șase serii semifinale. Dintre formațiile prezente la Turneul Semifinal 1, câștigătoarele seriilor s-au calificat direct la Turneul Final, iar ocupantele pozițiilor secunde și cele mai bune două echipe de pe locul al treilea au avansat la Turneul Semifinal 2.
Echipa ploieșteană a fost acceptată la Turneul Semifinal 2, ca urmare a faptului că CSM Bucureşti avea două echipe calificate la Turneul Final, ceea ce nu se poate conform regulamentului (o singură echipă de club este permisă), astfel că CSM Ploiești a luat locul uneia dintre grupările clubului din Capitală.
Așa că jucătoarele ploieștene au participat la Turneul Semifinal 2, în Seria I, găzduită de CSȘ Târgoviște și la care au mai luat parte CSŞ Bacău şi CSŞ Focşani, câștigătoarea seriei urmând să avanseze la Turneul Final.
Echipa ploieșteană a pierdut, însă, toate cele trei confruntări. În primul joc, ploieștencele au cedat cu 3-2 în disputa cu CSŞ Bacău, după ce au condus cu 2-1 (25-23, 15-25, 25-18, 21-25, 10-15), apoi au pierdut cu 3-1 duelul cu CSŞ Focşani (26-28, 10-25, 25-9, 20-25).
În ultimul meci, cu CSŞ Târgovişte, CSM Ploiești a cedat cu scorul de 0-3 (23-25, 21-25, 20-25), gruparea dâmbovițeană câștigând, astfel, seria și obținând calificarea la Turneul Final al campionatului.
Lotul de jucătoare folosit de antrenorul Robert Tvardochlib a fost următorul: Anastasia Rădulescu, Teodora Stoian, Ana-Maria Marinescu, Ana-Maria Minescu, Ranya-Mihaela Badea, Teodora Matei, Lara-Ioana Dănescu, Cătălina-Georgiana Tudoroiu, Raisa-Maria Tudose şi Bianca Feldman.