După ce a prezentat motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie potrivit cărora probele din dosarul Cosma au fost trucate – şi pe care, la rândul nostru vi
le-am prezentat în numărul de ieri al ziarului – evidenţiate de ph-online.ro, noi dovezi arată „cum cerea Negulescu denunţuri împotriva unui judecător din Ploieşti, cu scopul de a obţine sentinţe favorabile în dosarele lucrate de gaşca lui Onea şi a induce frica în rândul judecătorilor prahoveni.
Este vorba despre judecătorul Iulian DINU de la Tribunalul Prahova, pe care Negulescu voia să-l <<aranjeze>> folosind metode ilegale de „anchetă”, prin presiuni asupra unor persoane, şantaj şi fals în înscrisuri“.
Ph-online.ro redă un paragraf din mărturia uneia dintre victimele lui Negulescu, pe care fostul procuror a obligat-o să mintă într-un denunţ redactat după dictare.
„I-am spus domnului procuror Negulescu Mircea că ceea ce mi-a spus că ştie despre domnul procuror Muscalu nu este real. Totodată, domnul procuror Negulescu Mircea mi-a cerut la un moment dat să fac un denunţ cu privire la domnul judecător Dinu Iulian, persoana pe care eu nu o cunoşteam la acel moment, nu ştiam că este judecător, dar în 1-aalegătură cu această persoană domnul Negulescu Mircea mi-a spus că îmi spune dumnealui ce să scriu în denunţ. I-am spus domnului procuror că nu mă interesează şi că, dacă nu am văzut cu ochii mei ceea ce urmează să scriu în denunţ sau să declar, nu scriu”, se arată în mărturia celui pe care Zdreanţa l-a forţat să depună declaraţie mincinoasă împotriva judecătorului Dinu.
De notat că judecătorul Dinu nu a dat curs presiunilor lui Mircea Negulescu de a-l aresta pe Sebastian Ghiţă, deoarece a constatat că probele prin care se cerea arestarea acestuia erau falsificate. De aici, dorinţa de răzbunare a lui Mircea Negulescu şi disperarea de a-i întocmi un dosar judecătorului pentru a-i plăti astfel nesupunerea la ordinele sale.