
- Ceaiul de tei e recomandat, în primul rând, pentru persoanele care au tulburări de somn, întrucât florile de tei sunt relaxante. Vă mai poate ajuta să transpiraţi şi când vă veţi trezi vă veţi simţi excelent. Această licoare ajută şi în răcelile însoţite de febră, dar poate preveni şi infecţiile urechii interne. Ceaiul de tei este util şi pentru ameliorarea guturaiului şi a congestiei de la nivelul tractului respirator. Tratează tusea convulsivă şi gripa. Ceaiul de tei stimulează transpiraţia şi scade temperatura corpului. Florile de tei au efect calmant şi ajută la eliminarea secreţiilor bronşice, potrivit Click.
- Dermatologii atrag atenţia că este indicat ca părul să fie spălat cel puţin o dată pe zi. Nespălarea atrage după sine, spun aceştia, favorizarea unui mediu microbian la nivelul scalpului. Sebumul format pe firul de păr duce la apariţia ciupercilor care produc iritaţii la nivelul scalpului. Neîngrijirea adecvată favorizează apariţia mătreţii, a cojilor de pe scalp, dar şi a zonelor roşiatice. Mediul în care ne desfăşurăm activitatea este şi el un factor important care duce la murdărirea părului, afirmă doctorul dermatolog Dorin Mihalache, potrivit Gândul.
- Cancerul şi infertilitatea sunt cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă femeile şi bărbaţii care nu-şi tratează la timp afecţiunile urogenitale. Majoritatea femeilor au chisturi ovariene care, nedepistate prin controlul de rutină, se pot transforma în tumori maligne, scrie Adevărul.
- Beethoven, Chopin şi Enescu, eficienţi în terapia depresivilor. „Muzica curge lin, parcă mă vindecă. Este relaxantă, foarte plăcută. Îmi imaginez o plimbare seara, cu barca, pe lac. Vizualizez culoarea verde, o culoare calmă a naturii”. Sunt cuvintele unui bolnav cu tulburare schizoafectivă, după ce a ieşit de la şedinţa de meloterapie, unde a ascultat Chopin – Nocturna nr. 5. La Spitalul de psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, foarte mulţi bolnavi cu acest tip de tulburări beneficiază de meloterapie, scrie Gândul.
- Căldura poate modifica foarte mult comportamentul căpuşelor care parazitează animalele de companie, în special câinii, făcându-le să se ataşeze de oameni, susţin concluziile unui studiu realizat de cercetători francezi, studiu ce atrage atenţia asupra riscului declanşării unor epidemii în rândul oamenilor provocate de bolile transmise de căpuşe, în contextul încălzirii climatice globale, scrie România liberă.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok