Cu victoria de la Bacău, a doua consecutivă pentru galben-albaștri, Petrolul ajunge la cota 59 în clasamentul Ligii 2 Casa Pariurilor, urcând, după ultima etapă disputată, pe locul trei, la cinci lungimi în spatele liderului, Academica Clinceni, şi una singură în urma ocupantei poziţiei secunde, Chindia Târgovişte.
Perioada bună a elevilor lui Gheorghe Mulțescu vine cum nu se poate mai potrivit, exact când este programată o rundă intermediară, de astăzi începând jocurile etapei 29. O rundă în care, mâine, echipa noastră revine pe “Ilie Oană”, urmând să o întâlnească, într-un joc contând pentru etapa a 29-a, pe FC Argeş. Partida va începe la ora 19.00 și un nou rezultat bun, ”combinat” cu un joc favorabil al rezultatelor, așa cum au fost multe în ultima vreme, poate duce Petrolul și mai aproape de obiectivul propus – promovarea.
”Ținta” principală este acum Chindia, clasată pe locul 2, care are un meci dificil, la Timișoara, cu Ripensia, pentru că liderul – Academica Clinceni – are un joc ușor, cu CS Balotești. Etapa debutează de astăzi, cu un joc care implică o altă pretendentă la promovare, U. Cluj, ardelenii lui Bogdan Lobonț fiind însă într-o criză acută, cu doar un punct luat din ultimele 9 puse în joc, la fel ca și Sportul Snagov, care „termină benzina” și ea, de asemenea, și, chiar dacă mai sunt multe puncte puse în joc, lucrurile încep să se … limpezeasă!

Programul etapei a 29-a:
marţi, 9 aprilie, ora 17:30
Daco-Getica Bucureşti – Universitatea Cluj – DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport
miercuri, 10 aprilie, ora 15:00
ACS Poli Timişoara – Metaloglobus Bucureşti
miercuri, 10 aprilie, ora 17:00
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
CS Mioveni – Aerostar Bacău
SSC Farul Constanţa – ASU Politehnica Timişoara – DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport
Dacia Unirea Brăila – Energeticianul
Academica Clinceni – CS Baloteşti
UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu
miercuri, 10 aprilie, ora 19:00
Petrolul Ploieşti – FC Argeş – DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport
joi, 11 aprilie, ora 17:30
Ripensia Timişoara – Chindia Târgovişte – DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport