Petre Apostol

La Cottbus, în Germania, a avut loc o competiţie tradiţională de juniori la ciclism, Cottbuser Junioren Etappenfahrt 44, de categorie 2.1 din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, la care a fost prezent şi lotul naţional al României. La întrecere au participat unii dintre cei mai valoroși ciclişti juniori din Europa, iar în lotul tricolor, condus de antrenorul Viorel Grosu, s-au regăsit şi doi sportivi de la CS Petrolul Ploieşti: Eduard Ştefan şi Denis Piciu.
Alături de sportivii clubului petrolist, pentru reprezentativa tricoloră au mai evoluat Adi Marcu, Şerban Luncan, Ioan Dobrin, Tudor Grigoraş. Ambii sportivi pregătiţi de antrenorul Constantin Ciocan, la CS Petrolul, au început de curând ciclismul de performanţă, concursul din Germania reprezentând prima lor aventură internaţională.
Dintre cei doi reprezentanţi petrolişti, doar Denis Piciu (în foto) a reuşit să încheie întrecerea disputată de-a lungul a trei zile şi care a programat patru etape. Ciclistul prahovean a înregistrat cea mai bună evoluţie a sa chiar în ultima etapă, disputată pe cea mai lungă distanţă (120 kilometri), sosind în acelaşi timp cu primii clasaţi.
Dintre cei 120 de sportivi care au luat startul, Denis Piciu a încheiat pe locul 92 în clasamentul general şi pe locul 43 în ierarhia celor mai tineri concurenţi. Colegul său de la CS Petrolul, Eduard Ştefan, a abandonat în ultima etapă. Cel mai bine clasat din lotul României a fost Adi Marcu, sportivul cu cea mai mare experienţă dintre cicliştii echipei tricolore, acesta sosind pe locul 66 în clasamentul general.
De menţionat că Denis Piciu a practicat atletismul până acum, fiind format de antrenorul Mihai Pascu, la Clubul Sportiv Petro-Energia Câmpina.