Petre Apostol

Din păcate, jocul de handbal a degenerat în unele centre prahovene, din cauza indisciplinei, atât din partea unor jucători şi antrenori, cât şi a unor spectatori, care sunt, în majoritate, formaţi din familii şi prieteni ai celor de pe teren.
Astfel, cele mai grave incidente au avut în prim-plan Clubul Sportiv Olimpic Mizil, într-un meci aproape fără miză, din etapa a VI-a a Grupei „Speranţă” 4 din campionatul juniorilor II. Prahovenii, aflaţi pe ultima poziţie a ierarhiei, au întâlnit, pe teren propriu, pe CSŞ Odorhei, din fruntea clasamentului.
CS Olimpic Mizil a pierdut partida, scor 25-32, dar situaţia a degenerat după meci, iar Comisia de Disciplină a anunţat şi verdictul în legătură cu incidentele care au avut loc. Jucătorul Andrei Dumitru, al gazdelor, a fost suspendat două etape, pentru comportare nesportivă gravă faţă de adversar după terminarea jocului, clubul din Mizil a fost sancţionat cu disputarea a două jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori, pentru comportament neregulamentar al spectatorilor proprii, intrare pe teren, ameninţarea și jignirea arbitrilor, precum și a sportivilor echipei adverse, dar şi oficialul echipei prahovene, Constantin Teleru, a fost sancţionat, primind o penalitate de 1000 de lei, pentru insulte, jigniri și ameninţări aduse arbitrilor jocului, după meci.
Probleme cu spectatorii nu au fost numai la Mizil, ci şi la Plopeni, clubul Activ CSO din localitatea prahovenă fiind sancţionat cu două jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori, în campionatul de junioare III. Motivul l-a reprezentat comportamentul neregulamentar al spectatorilor proprii la meciul pierdut cu CS Sporting Ghimbav, din etapa a II-a a Grupei „Valoare” 2, scor 20-33.
De asemenea, pe lista indisciplinei a mai fost trecută şi echipa de junioare III de la CSO Tricolorul Breaza, care evoluează în eşalonul al doilea al fazei secunde din campionat, jucătoarea Francesca Pulez fiind suspendată două etape pentru comportare nesportivă grosolană faţă de adversar.
Cu atât mai grav este faptul că asemenea acte nesportive se petrec la nivel de juniori, iar unii antrenori, în loc să ofere un exemplu pozitiv elevilor săi, din contră, se află chiar în prim-planul unor astfel de incidente.