Rugbystul Ovidiu Toniţa (38 de ani) s-a întors în România, la CSM Bucureşti. Ultima dată, fostul component al ”Stejarilor” fusese legitimat în liga secundă din Franţa. Toniţa a oferit şi primele declaraţii.
A spus că vine cu gânduri mari în România, să câştige titlul, performanţă pe care a bifat-o şi în Franţa în urmă cu 10 ani, cu Perpignan. „Am venit cu gânduri mari, să reuşim să câştigăm titlul. Sunt fericit că am avut oportunitatea să mă întorc de unde am plecat şi că am şansa să-mi închei cariera acolo unde am fost promovat în rugbyul mare. CSM este o echipă foarte bine închegată şi pusă la punct, cu jucători cu experienţă, dar şi cu tineri de mare perspectivă. Sunt convins că avem o echipă competitivă şi că se fac eforturi pentru a ne atinge toate cele trei obiectivele. Două au fost deja rezolvate, mai rămâne titlul de campioni. Atmosfera în vestiar este foarte bună, sunt mulţi colegi cu care am jucat la naţională mult timp, avem o grămădă de amintiri împreună”, a declarat rugbystul.
Originar din Bârlad, Ovidiu Toniţa a adunat 72 de selecții la echipa națională, marcând 70 puncte, şi are o performanţă remarcabilă în rugby-ul mondial: a participat la 5 Cupe Mondiale, lucru cu care se mai pot mândri 3 sportivi din lume.