Peste o sută de jandarmi prahoveni au împădurit la Gherghiţa. Tot ei urmează să-i prindă pe hoţii de material lemnos…

F.T.

La începutul acestei săptămâni, peste 100 de jandarmi din cadrul IJJ Prahova, împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice, au participat la o nouă acțiune de împădurire, pe raza Ocolului Silvic Ploiești.
Scriem despre “ o nouă acțiune”, fiindcă tot pe raza aceluiași ocol, vinerea trecută, angajați ai Direcției Silvice, ai Gărzii Forestiere Prahova , ai ROMSILVA ș.a.m.d. au mai împădurit, la Potigrafu, peste o jumătate de hectar de teren defrișat.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, “angajații instituției au ținut să marcheze, la rândul lor, Programul național <<Luna plantării arborilor>>” , din perioada 15 martie – 15 aprilie, prin sădirea de puieți”.
Jandarmii prhoveni nu sunt la prima “abatere” de acest gen, câtă vreme, potrivit reprezentanților instituțíei, și în anii precedenți, “ lucrători din cadrul IJJ Prahova au participat, împreună cu reprezentanţi ai altor instituții, la acțiuni de reîmpadurire a plantațiilor forestiere, pe raza Direcției Silvice Prahova”.
Una peste alta, dincolo de acțiunea lăudabilă în sine, se poate spune că jandarmii prahoveni și-au făcut-o cu mâna lor! Nu de alta, dar cine-i va urmări, peste câțiva ani, împreună cu personalul silvic, pe hoții de material lemnos ? Tot ei !…