V. Stoica
Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, desfășurată în zilele de 19 și 20 martie, la Palatul Parlamentului, a adus din nou – în fața reprezentanților europeni din domeniul agriculturii – bunătățile eco provenite de pe plaiurile Prahovei, mai precis de la Valea Doftanei.
Produsele montane ”Cașcaval țărănesc Valdostana”, ”Brânză de burduf Valdostana” și ”Cașcavea Valdostana”, rezultate în urma abordării ecologice a agriculturii din vârf de munte de către reprezentanții SC Ferma IP Valea Doftanei, au fost degustate de participanții la acest eveniment organizat de Ministerul Agriculturii din România.
De altfel, aceste produse sunt singurele cu certificare de produse montane din județul Prahova, lucru care a fost completat, în luna mai a anului trecut, cu înregistrarea unei noi premiere în agricultura prahoveană – ferma din Valea Doftanei a primit certificat Ecocert de încadrare drept „ecologică“ pentru o suprafață de 240 de hectare de pajiște permanentă, document valabil de la jumătatea lunii mai 2018 și până la sfârșitul acestui an.
Reprezentanții Ministerului Agriculturii au afirmat, în mai multe rânduri, că vor fi susținute și încurajate cultivarea suprafețelor în sistem ecologic și creșterea acestora la 500.000 de hectare în viitorul apropiat, ceea ce ar însemna o îmbunătățire a calității produselor provenite de la animale crescute pe terenuri ecologice.