• Limba, organ al gustului cu multiple roluri, poate avea multiple afecţiuni. De asemenea, pe limbă pot apărea semne ale unor boli prezente în corp şi trebuie să fim conştienţi că limba este un organ viu şi că de-a lungul vieţii suferă modificări. La persoanele care au dinţi lipsă, de exemplu, limba se măreşte. Cele mai multe persoane observă de-a lungul vieţii pete albe pe limbă, care apar şi dispar. Aspectul albicios al limbii poate trăda prezenţa candidozei. Pentru tratarea candidozei există mai multe tratamente. Medicul de familie şi/sau medicul ORL vă poate indica un tratament personalizat, potrivit descopera.ro.
  • Nu vă demachiaţi doar cu apă! Apa caldă nu îndepărtează mizeria grasă produsă sub stratul de machiaj în combinaţie cu sebumul. Folosiţi o cremă hidratantă. Nu frecaţi, nu masaţi! Multe tratamente de întreţinere a tenului presupun masaje faciale, frecarea zonelor ridate şi folosirea bureţilor sau a altor mijloace de exfoliere. Cel mai bun mod de curăţare a pielii este umezirea cu apă şi tamponarea feţei, potrivit Click.
  • Fumatul în timpul sarcinii dublează riscul de apariţie a sindromului morţii subite la sugari. Studiul, publicat în revista americană Pediatrics, a analizat datele privind fumatul în timpul sarcinii ale părinţilor din Statele Unite în perioada 2007-2011. După studierea celor peste 20 de milioane de cazuri a rezultat că riscul de deces crește cu 0,07 pentru fiecare ţigară fumată pe zi, notează CNN. Astfel, în cazul mamelor care fumează un pachet de ţigări pe zi, riscul apariţiei SMSS la copilul s-a triplat în comparaţie cu cel al sugarilor care au mame nefumătoare, potrivit Libertatea.
  • Dacă ţineţi la sănătate, acordaţi o atenţie mărită ficatului, pentru că de el depinde buna funcţionare a întregului organism. Este un organ-cheie, ce are capacitatea de a se regenera singur, însă această funcţie o puteţi susţine şi cu ajutorul remediilor naturale. Specialiştii recomandă o alimentaţie bogată în crucifere (varză, broccoli, conopidă etc.), rădăcinoase, proteine de calitate, uleiuri sănătoase, cereale integrale, lactate acide, sucuri verzi (orz verde, grâu verde), de sfeclă, ţelină, morcovi, germeni de grâu, de orz, scrie Click.