Petre Apostol

La finalul acestei săptămâni, echipele prahovene calificate în faza a doua în Campionatele Naţionale de Handbal la juniori I, II şi III au programate meciuri. Astfel, la juniori I este programată etapa a VII-a, în Grupele „Valoare” (la care s-au calificat cele mai valoroase 18 formaţii din faza preliminară) echipa CSM Ploieşti urmând să evolueze pe teren propriu, mâine, de la ora 14:00.
Elevii antrenorului Silviu Stănescu vor întâlni, în Sala „Olimpia”, ultima clasată din Grupa 1, LPS Brăila. CSM Ploieşti nu a pierdut nicio partidă în această a doua fază a competiţiei, având patru victorii şi înregistrând două remize, fiind la două puncte de prima clasată, LPS 9-bSuceava.
Adversara de mâine a ploieştenilor, LPS Brăila, a obţinut o singură victorie în cele şase partide disputate, depăşind, la limită, pe teren propriu, pe AHC Dobrogea Sud Constanţa, în runda a patra. În schimb, în meciul direct de la Brăila, CSM Ploieşti s-a impus greu, la două goluri diferenţă, scor 26-24, după ce LPS conducea la pauză, scor 13-11.
În cadrul etapei de mâine, în Grupa „Valoare” 1 mai sunt programate următoarele meciuri: CSM Bacău – LPS Suceava şi LPS Roman – AHC Dobrogea Sud Constanţa (ambele partide fiind programate de la ora 12:00).
De menţionat că, mâine, tot de la ora 14:00, va evolua şi CS Brazi, în cadrul etapei a VII-a din Grupele „Speranţă” din campionatul juniorilor I, la care s-au calificat formaţiile de pe locurile 4-6 din prima fază a competiţiei. Echipa prahoveană ocupă locul al patrulea în Grupa „Speranţă” 1, cu două victorii obţinute în cele şase meciuri disputate, iar în etapa a VII-a va juca, în Sala Polivalentă din Brazi, cu ultima clasată, CS Năvodari, care a bifat un singur succes până acum.
În meciul direct de la Năvodari, CS Brazi s-a impus cu scorul de 36-32 (20-14).

Juniorii II, şanse mici la calificarea în turneele finale

La nivelul juniorilor II, trei echipe prahovene s-au calificat în faza a doua, dintre care doar una singură a avansat în Grupele „Valoare” – CSM Ploieşti. După ce a pierdut, în Sala „Olimpia”, cu liderul Grupei 4, Academia Minaur Baia Mare, în etapa anterioară, echipa ploieşteană va evolua, astăzi, de la ora 13:30, pe terenul formaţiei de pe locul secund – 9-cCSŞ Dinamo Braşov.
Partida contează pentru etapa a şaptea, a doua din returul acestei faze, în tur, ploieştenii cedând după un joc echilibrat, scor 31-34 (16-19).
Dacă formaţia ploieşteană are o singură victorie în cele şase partide disputate până acum, având şanse doar teoretice de o eventuală calificare la turneul final, gruparea braşoveană a bifat patru victorii în cele şase etape desfăşurate.
Nici echipele prahovene calificate în Grupele „Speranţă” nu au avut un parcurs mai bun în a doua fază a campionatului, CSŞ Ploieşti (două victorii din şase meciuri) şi CS Olimpic Mizil (o singură victorie în şase partide) ocupând ultimele două poziţii ale ierarhiei în Grupa 1.
În etapa programată astăzi, CS Olimpic Mizil va primi replica primei clasate, CSŞ Făgăraş, de la ora 12:00, în tur, prahovenii fiind foarte aproape de a se impune. CSŞ Făgăraş a câştigat, însă, cu scorul de 35-32, deşi, la pauză, scorul era egal: 14-14.
CSŞ Ploieşti va oferi replica formaţiei de pe locul secund, CSŞ Odorhei, meci care va începe tot de la ora 12:00. În tur, echipa ploieşteană a pierdut, cu scorul de 34-42, după ce, la pauză, conducea la diferenţă de un gol, scor 19-18.

Printre fruntaşe, la juniori III

În campionatul juniorilor III, atât în Grupele „Valoare”, cât şi în cele „Speranţă”, există câte o echipă prahoveană cu şanse de a avansa în ultima fază a competiţiei.
În Grupa „Valoare” 2, CSO Mizil ocupă locul secund al ierarhiei, iar mâine, în etapa a şaptea, va primi replica ultimei clasate, CSŞ Târgovişte, de la ora 13:00. În cele şase partide anterioare, CSO Mizil a înregistrat trei victorii şi o remiză, în vreme ce CSŞ Târgovişte nu a obţinut decât un succes şi o remiză. De menţionat că, în meciul din tur, cele două formaţii au încheiat la egalitate, scor 32-32, după ce, la pauză, prahovenii conduceau cu scorul de 17-14.
Cealaltă echipă prahoveană din grupă, CS Brazi, se află pe penultima poziţie, având un parcurs similiar cu al formaţiei CSŞ Târgovişte, dar un golaveraj mai bun. Prahovenii vor evolua în deplasare, în etapa de mâine, urmând să ofere replica echipei CSŞ 2 Bucureşti, a treia clasată, care a bifat trei victorii în cele şase partide.
În meciul tur, disputat la Brazi, formaţia prahoveană s-a impus la limită, scor 43-42, deşi, la pauză, avea un avantaj de şapte goluri, scor 24-17.
În Grupele „Speranţă” s-au calificat trei echipe din Prahova, dintre care CSŞ Ploieşti este foarte aproape de a avansa în faza finală, în acest al doilea eşalon al competiţiei naţionale. Gruparea ploieşteană a câştigat cinci dintre cele şase meciuri disputate, ocupând locul al doilea, fiind devansată doar de CSŞ Craiova, care a avut un parcurs perfect până acum.
În etapa de mâine, CSŞ Ploieşti are programat duelul 100% ploieştean cu CSM Ploieşti, fiind gazdă în meciul care va începe de la ora 18:00, în Sala „Olimpia”. CSM Ploieşti se află pe ultima poziţie a ierarhiei, după ce a pierdut toate cele şase partide disputate, în tur cedând, tot în Sala „Olimpia”, cu CSŞ Ploieşti, scor 34-40 (16-20).
Cealaltă echipă prahoveană din grupă, CSO Tricolorul Breaza, ocupă penultima poziţie, cu două victorii în cele şase etape desfăşurate. În runda a şaptea, gruparea din Breaza va evolua, în deplasare, în Capitală, mâine, de la ora 16:00, cu HC „Talentul este Cheia” Bucureşti, care a înregistrat, de asemenea, doar două victorii până acum. În meciul disputat la Breaza, prahovenii s-au impus cu scorul de 43-40 (17-19).