F.T.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii criminalişti au definitivat un dosar penal în care nouă prahoveni sunt suspectaţi de contrabandă cu ţigări. În acest context, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, „din actele de urmărire penală efectuate în cauză, au rezultat indicii că, în perioada august 2017 – octombrie 2018, bănuiții ar fi desfăşurat activităţi de preluare, deţinere, depozitare şi vânzare, atât pe raza judeţului, cât şi în alte zone din ţară”.
Conform aceleiaşi surse, activitatea infracţională a suspecţilor s-ar fi desfăşurat pe mai multe paliere ( un fel de diviziune a muncii… ), în sensul că unii dintre aceştia se ocupau cu aprovizionarea cu ţigarete, alţii – cu depozitarea acestora, iar cei mai mici în rang (sic ! ) – cu comercializarea tutunului amatorilor de tras fum în piept la preţ de dumping.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat, spun reprezentanţii criminaliştilor prahoveni – prin neplata accizei și taxelor aferente – se ridică la aproape 600.000 de lei.
Şi jandarmii prahoveni au ” mirosit” că din zona Obor vine un iz de tutun care are un „gust“ aparte. Nu că ar fi fost mucegăit, nu că ar fi fost hârtia de proastă calitate, ci pentru simplul fapt că în respectiva piaţă se efectua contrabandă cu ţigări. Şi nu s-au înşelat, fiindcă în urma unei acţiuni derulate în zonă au prins o femeie din Republica Moldova, care expusese spre vânzare 200 de pachete care nu aveau timbru fiscal. Moldovencei de peste Prut i-au fost întocmite acte de sesizare a poliţiei pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, faptă prevăzută de art. 270 din Legea privind Codul vamal al României.
Pe cale de consecinţă, dacă moldovenii ( fiindcă femeia sus-amintită nu-i singura care a traficat ţigări în Ploieşti), aduc tutun în ţară, iar alţi prahoveni vând tutun şi-n judeţ şi în ţară, ce concluzie poţi să tragi ? Că şi-au dat mâna peste țară în contrabandă cu ţigări!