Petre Apostol

Echipa de baschet feminin U13 de la CSM Ploieşti, pregătită de antrenoarea Loredana Munteanu, şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului Naţional, după meciurile din cadrul etapei a XI-a a fazei I.
În cadrul etapei a XI-a, echipa ploieşteană a evoluat la Bucureşti, în Sala „Edmond Nicolau”, în Grupa A2, găzduită de BC Slam din Capitală. CSM Ploieşti s-a impus clar în primul meci al grupei, cu scorul de 71-23, în disputa cu CSŞ Craiova, după care a câştigat şi a doua partidă, însă după un joc mai echilibrat, scor 50-43, cu formaţia gazdă – BC Slam Bucureşti.
Astfel, echipa ploieşteană şi-a adjudecat prima poziţie a grupei, iar în celălalt meci al turneului, BC Slam Bucureşti a câştigat cu CSŞ Craiova, scor 49-30, pentru a se situa pe 9-blocul secund.
Lotul de jucătoare folosit de Loredana Munteanu la turneul din Capitală a fost următorul: Olivia Sandu, Bianca Gheorghe, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Daria Iordăchescu, Ines Vârlan, Alexia Apostolache, Sabina Chirilă, Maria Ionescu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Karina Munteanu, Natalia Bărăscu, Daria Trican şi Cristina Grigore.
CSM Ploieşti a ajuns la un bilanţ de 18 victorii şi 4 înfrângeri în acest sezon, asigurându-şi prezenţa la turneul final, înaintea ultimei etape din faza întâi. În etapa a XII-a, programată săptămâna viitoare, CSM Ploieşti va evolua în Grupa A1, mai întâi cu ACS Champions Bucureşti şi, apoi, cu CS Olimpia Bucureşti, toate formaţiile fiind, deja, calificate la turneul final. Astfel, etapa nu are decât rolul de a stabili ierarhia în baza căreia vor fi alcătuite grupele întrecerii care va decide campioana.
La turneul final mai sunt deja calificate ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, BC Slam Bucureşti, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucureşti. „Tabloul” turneului final va fi completat cu primele două clasate din Grupa C1, din etapa de săptămâna viitoare, în care vor evolua formaţiile LPS Alba Iulia, ACS Rookies Oradea şi ACS EKO Sighet Sighetu Marmaţiei.