Petre Apostol

Săptămâna viitoare, vor avea loc turneele din faza semifinală a Diviziei Naţionale de Minivolei, competiţie la care, la feminin, a obţinut calificarea şi echipa CSM Ploieşti. Formaţia antrenată de fostul internaţional al României Robert Tvardochlib a dominat Seria C din prima fază a competiţiei, încheind întrecerea fără înfrângere şi cu 35 de puncte obţinute din 36 de puncte posibile.
Ploieştencele au câştigat toate cele 12 partide disputate în Seria C, cedând doar şase seturi, în total, ocupând locul întâi, la diferenţă de 11 puncte faţă de a doua clasată, CSŞ Galaţi, cele două grupări care au avansat în faza semifinală. CSM LPS Brăila (22 puncte), ACS Sport Plus Brăila (9p) şi CSŞ Buzău (0p) completând ierarhia seriei.
În faza semifinală, cele 24 de echipe calificate au fost repartizate în şase serii a câte patru formaţii fiecare. CSM Ploieşti va face parte din Seria I, alături de câştigătoarea Seriei A din faza preliminară, ACS Kinder Suceava, şi de ocupantele poziţiilor secunde din Seriile B, respectiv D: CSŞ Focşani şi CSŞ 2 Bucureşti.
În această fază, se va juca un singur turneu, organizat la Suceava în Seria I, fiecare cu fiecare, în perioada 29-30 martie.
Câştigătoarele celor şase serii din faza semifinală se vor califica direct la turneul final, în vreme ce formaţiile de pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe de pe locul al treilea vor juca în faza semifinală 2, programată în perioada 19-20 aprilie. Turneul final este programat în perioada 22-26 mai.
Celelalte serii din faza semifinală sunt următoarele:
Seria a II-a (se dispută la Bacău): CSŞ Bacău, CSM B București, CSŞ Botoșani, CSŞ Galați
Seria a III-a (se dispută la Craiova): CNNT Craiova, Dinamo București, CSŞ Bega Timișoara, CS Dacia Mioveni 2012
Seria a IV-a (se dispută la Brașov): Juvenil N.T. Brașov, CSŞ Blaj, CSŞ Lugoj, LPS Cluj.
Seria a V-a (se dispută la Târgoviște): CSŞ Târgoviște, CSŞ Alexandria, CSM A București, CS Medgidia.
Seria a VI-a (se dispută la Oradea): Super Volei 2017 Oradea, CSŞ Turda, CSŞ Târnăveni, CSM Power Volei Baia Mare.

Echipele de la CN „Mihai Viteazul” Ploieşti, în faza semifinală la juniori

În faza semifinală a competiţiilor juvenile de volei s-au mai calificat şi echipele Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti în campionatele de juniori, atât la feminin, cât şi la masculin.minivolei 2
În competiţia feminină, echipa ploieşteană a ocupat locul al patrulea în Seria D, cu 13 puncte, obţinute în urma a patru victorii în trei sau patru seturi şi a unei înfrângeri în tiebreak. Primele trei poziţii au fost ocupate de CS Dacia Mioveni 2012 (34 puncte), ACS Juvenil NT Braşov (26p), LPS Viitorul Piteşti (19p).
În faza semifinală, CN „Mihai Viteazul” Ploieşti va evolua în Seria a II-a, alături de CS Dacia Mioveni 2012 şi de ocupantele poziţiilor 2 şi 3 din Seria A, respectiv Seria D: CSŞ Bacău şi CSŞ 1 Momentos Constanţa.
În această fază se va juca un turneu, cel din Seria a II-a fiind găzduit de CS Dacia Mioveni 2012, urmând să aibă loc la finalul acestei săptămâni, în perioada 22-24 martie.
La turneul final, programat între 10 şi 14 aprilie, se vor califica doar câştigătoarele celor şase serii din faza semifinală.
Celelalte serii din faza semifinală sunt următoarele:
Seria I (se dispută la București): CTF Mihai I București, LPS Piatra Neamț, LPS Mircea Eliade București, CSM LPS Brăila.
Seria a III-a (se dispută la Sibiu): CSŞ Sibiu, CSM București, CNNT Craiova, LPS Viitorul Pitești.
Seria a IV-a (se dispută la Lugoj): CSŞ Lugoj, LPS Bihorul Oradea, CSM Timișoara, CSŞ Târgu Mureș.
Seria a V-a (se dispută la Târgu Mureș): CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, ACS Juvenil N.T. Brașov, CSŞ 2 CNE Baia Mare, LPS Suceava.
Seria a VI-a (se dispută la Cluj): LPS Cluj, Dinamo Bucureşti, CSŞ Bega Timișoara, CSŞ Botoșani.
În campionatul masculin, echipa de la CN „Mihai Viteazul” Ploieşti a încheiat pe locul al treilea în Seria B, cu 13 puncte, situându-se în urma formaţiilor CTF Mihai I Bucureşti A (30 puncte) şi CS Dinamo Bucureşti (20 puncte). Iar echipa ploieşteană s-a calificat în faza semifinală, la care a fost repartizată în Seria a II-a, alături de CNNT Craiova (locul 1 în Seria C), CSŞ Botoşani (locul 2 în Seria A) şi LPS Bistriţa (locul 5 în Seria D).
Turneul din faza semifinală, Seria a II-a, va fi organizat de către CNNT Craiova, în perioada 29-31 martie. Echipele clasate pe primul loc din fiecare serie semifinală şi cele mai bune două echipe de pe locul al doilea se vor califica la turneul final, programat în perioada 1-5 mai.
În celelalte serii ale fazei semifinale vor evolua următoarele echipe:
Seria I (se dispută la Suceava): CSŞ LPS Suceava, CS Dinamo București, CSŞ Toplița, LPS Brașov.
Seria a III-a (se dispută la Dej): CSŞ LAPI Dej, CSŞ Blaj, CNMB Râmnicu Vâlcea, CSŞ Buzău.
Seria a IV-a (se dispută la Baia Mare): CSŞ 2 CNE Baia Mare, CTF Mihai I A București, LPS Piatra Neamț, CSŞ Zalău.