Trendul “Bio” nu mai este o noutate pentru nimeni, accentul fiind pus în special pe preparatele culinare. Însă, că o ironie, restaurantele din Ploieşti nu fac mari eforturi să înlocuiască aditivii alimentari şi preparatele procesate cu unele ecologice şi sănătoase, meniurile fiind bazate aproape exclusiv pe reţete ce conţin multe grăsimi, prăjeli sau semipreparate. Chiar şi cele mai reputate localuri din oraş se “laudă” tot cu specialităţi precum “fish sticks” sau crochete de cartofi congelate şi pline cu toţi aditivii alimentari existenţi pe piaţă.
Printre puţinele localuri care au ales să înlocuiască E-urile cu produse 100% bio se numără brasseria XS Cafe, nou inaugurată, unde accentul se pune pe calitatea preparatelor şi valoarea nutriţională. “Scopul nostru este să armonizăm un preparat astfel încât plating-ul să aibă nu doar savoare ci să ofere şi aportul necesar de nutrienţi. Nu folosim grăsimi, zahăr sau sare în exces, iar ingredientele sunt bio şi provin de la producători certificaţi, de prestigiu”, ne-a spus unul dintre Chefii XS Cafe.
Clienţii care au trecut pragul brasseriei sunt fascinaţi de noutăţile în materie de deserturi. XS Cafe a intrat pe piaţă cu reţete originale, exclusive şi, aşa cum am precizat, 100% organice. Unele dintre aceste deserturi sunt unice în Ploieşti, iar celelalte au fost adaptate pentru un plus de fineţe. “Clienţii s-au cam săturat de clasicii papanaşi îmbibaţi în ulei şi acoperiţi cu gemuri din comerţ. Cererea pentru astfel de produse a început să scadă, iar asta ne bucură foarte tare. Deserturile noastre nu doar că au un aport caloric scăzut, dar sunt şi uşor de digerat. Clientul XS se simte uşor după masă, ceea ce ne dă încredere că am făcut alegerea potrivită în această abordare bazată pe mâncatul sănătos”, mai spune bucătarul XS Cafe.
Cei care doresc să încerce preparate savuroase fără să îşi facă probleme pentru ingrediente, sunt aşteptaţi începând cu micul dejun şi până spre miezul nopţii la singura brasserie urban-chic din Ploieşti, pe strada Ana Ipătescu.