F. T.

În ultima perioadă – începând cu toamna anului trecut – aproape că nu a fost săptămâna în care reprezentanţii poliţiei prahovene să nu anunţe cel puţin ” o plecare voluntară”, adică fugă de-acasă sau din vreun centru de plasament.
Ce-i drept, după câte o săptămână – maximum două, tot reprezentanţii IPJ Prahova revin cu informaţii de genul „Minoră/minorul dat dispărut în data de… a fost găsit şi încredinţat familiei/centrului de plasament. Nu a fost victima vreunei infracţiuni”.
Un asemenea comunicat a fost transmis ieri, până în jurul orei 14, de către poliţişti, în următorul caz: „Vraicu Cosmin Viorel, în vârstă de 14 ani, din Baia Mare, a plecat voluntar dintr-o unitate medicală din Câmpina şi nu a mai revenit.
Semnalmente: înălţime 1, 70 metri, greutate 50 de kilogame, constituţie slabă, ochi căprui, față alungită, păr şaten, drept.
În momentul plecării, era îmbrăcat cu o geacă din tercot de culoare maro, pantaloni de trening culoare închisă cu dungă pe lateral de culoare albă, fes multicolor, ghete de culoare neagră.
Persoanele care pot da informaţii despre minorul în cauză sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”. Rămâne de văzut dacă în acest caz va fi comunicată, peste o perioadă, găsirea minorului a cărui dispariție e semnalată acum.
Aşadar, dispariţii şi, mai apoi, reapariţii, din ce în ce mai multe. Fireşte, mai sunt şi cazuri în care hormonii unor puştoaice de 14-17 ani îşi spun cuvântul, dar acestea reprezintă un procent infim!
În ceea ce priveşte sus-amintitile dispariţii/ apariţii, vom încerca să aflăm un punct de vedere al poliţiei.
Şi nu numai…