• În România şi în alte ţări din Uniunea Europeană, limita maximă admisă de radiaţii pe care un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/kg per 10 g de ţesut, valoare exprimată de obicei sub forma SAR 2.0. Toate dispozitivele mobile care se vând pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să se încadreze în această limită, potrivit Mediafax. Valoarea SAR este măsurată atunci când dispozitivul iniţiază un apel de voce, la nivelul urechii utilizatorului. Astfel, cea mai simplă metodă pentru a nu te expune la radiaţiile unui telefon este să nu vorbeşti cu el la ureche. Puteţi folosi o pereche de căşti cu fir pentru a reduce semnificativ nivelul de radiaţii la care vă expuneţi, multe dintre smartphone-urile din zilele noastre fiind livrate cu o astfel de pereche de căşti în pachet. De asemenea, puteţi folosi funcţia „speaker”, vocea interlocutorului fiind redată prin intermediul difuzoarelor telefonului, însă aceasta transformă discuţia dintr-una privată într-una publică. Utilizarea unei boxe wireless este de asemenea o soluţie similară. Căştile wireless ar trebui să reducă nivelul de radiaţii la care utilizatorul este expus, însă şi acestea emit la rândul lor radiaţii, întrucât folosesc standardul Bluetooth, care funcţionează tot pe bază de unde radio, asemeni antenei GSM. Desigur, nivelul de radiaţii emis de o pereche de căşti wireless este mult mai mic.

• Hepatita virală A, numită şi boala „mâinilor murdare”, are transmitere digestivă (de la fecale care contaminează alimentele). Ea nu se cronicizează, dar este mai severă la adulţi. Se poate evita prin vaccinare (vaccinul se vinde în farmacii şi se poate face la cerere la medicul de familie). Acesta creează imunitate de scurtă durată (boala poate să apară după 10 ani de la vaccinare). Persoanele care au anticorpi IgG antiVHA nu necesită vaccinare (au făcut infecţia şi au imunitate)- este situaţia pentru mai mult de 85% din adulţii din România, potrivit Doctorul zilei.

• Studii ample au arătat că zahărul este cel mai mare duşman al pielii. Îmbătrânirea şi ridurile apar atunci când nivelul de zahăr din sânge este prea mare, iar pielea începe să-şi piardă elasticitatea şi colagenul. Conform dermatologilor, eliminarea dulciurilor din meniul zilnic ne va ajuta să arătăm cu 10 ani mai tineri, scrie Rador. Deci, indiferent de cât de tentantă este o felie de tort, trebuie să ne gândim de două ori înainte de a o mânca. Un alt studiu arată chiar că efectele renunţării la zahăr sunt similare cu consecinţele renunţării la droguri. Oamenii devin deprimaţi şi îşi pierd buna dispoziţie. Cercetătorii spun că zahărul este un simbol al iubirii, pentru că primul aliment primit după naştere este laptele matern care conţine lactoză sau zahăr din lapte, potrivit Descoperă.ro.