• Dimineaţa este momentul ideal să mâncăm fructe. Dimineaţa digestia e mai rapidă, stomacul fiind gol, iar corpul foloseşte enzime diferite pentru a digera fructele.
Totodată, dimineaţa corpul are o mai mare capacitate de a absorbi vitaminele, fibrele şi carbohidraţii de care are nevoie ca să fie sănătos. E important ca fructele să fie consumate singure şi nu combinate cu alte alimente, pentru că stomacul va absorbi mai uşor nutrienţii. Nu le mâncaţi imediat după masă sau înainte de somn, potrivit Click.
• Depozitarea e prima condiţie pe care trebuie să o respectaţi dacă vreţi ca legumele să îşi păstreze calităţile benefice pentru sănătate.
Salata, ierburile proaspete, morcovii și multe alte legume sunt foarte ușor de ”readus la viaţă” dacă sunt lăsate într-un bol de apă rece cu puţină gheaţă pentru 15-20 de minute. Nu trebuie să păstraţi cartofii și ceapa în același loc, deoarece gazele pe care le emană ceapa pot grăbi germinarea cartofilor. O serie de asocieri sunt posibile în privinţa depozitării: măslinele fac pereche bună cu portocalele; merele cu ceapa; bananele cu curry; căpșunile cu roșiile; sfecla cu ciocolata!
• Amestecul de bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie, băut pe stomacul gol are multe beneficii de sănătate, având şi efect anticancerigen. Amestecaţi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în 250 de ml de apă, împreună cu zeama de la o jumătate de lămâie. De notat că efectul lămâilor organice este de zeci de ori mai puternic. Printre cele mai importante efecte ale acestui amestec se numără alcalinizarea organismului şi, implicit ferirea lui de îmbolnăviri, eliminarea toxinelor din organism, scăderea colesterolului şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea digestiei, potrivit AM Press care citează ALL4romania.ro.