• Pentru a ne proteja de bacterii care dau boli uneori cauzatoare de moarte, trebuie să ne îngrijim de siguranţa alimentară, de când cumpărăm produsele, iar atenţia să continue în timpul preparării şi depozitării mâncărurilor. Specialiştii Organizaţiei Mondiale de Sănătate (OMS) atenţionează că neatenţia la acest capitol poate duce la diaree ori chiar cancer! Microorganisme periculoase pentru sănătate sunt răspândite în sol, apă, animale, iar multe dintre acestea se găsesc inclusiv pe oameni. Ele se află pe mâini şi haine, dar şi pe ustensilele de bucătărie. La cel mai mic contact al acestora cu alimentele, pot fi transferate asupra hranei, provocând un număr mare de afecţiuni, scrie Libertatea.ro.

• Hârtia igienică parfumată şi colorată nu este atât de inofensivă cum se crede. Hârtia igienică parfumată şi colorată cauzează anumite probleme de sănătate, potrivit worldhealthinfo.net. Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din SUA a interzis folosirea unor coloranţi în producţia hârtiei igienice, după ce studiile au arătat că este periculos şi creşte riscul apariţiei de cancer cervical la animalele de laborator. Acelaşi impact l-ar avea şi asupra femeilor, potrivit cercetătorilor. Hârtia igienică parfumată şi colorată provoacă inflamaţii şi mâncărimi în zona rectală. În plus, dacă folosiţi hârtie igienică colorată nu mai puteţi vedea dacă scaunul este cu sânge, simptom ce ar putea indica un cancer de colon.