Petre Apostol

Mâine, în etapa a cincea din al doilea tur al Diviziei A la handbal feminin, HC Activ CSO Plopeni va evolua, din nou, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, încercând să-şi adauge încă trei puncte în clasamentul Seriei C. Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu vor primi replica ultimei clasate din ierarhie, LPS Târgu Jiu, cu începere de la ora 11:00.
Pentru echipa prahoveană reprezintă al doilea meci din acest sezon pe care îl dispută la Sala „Olimpia” din Ploieşti, după succesul înregistrat pe 13 ianuarie, în urmă cu trei etape, cu FC Argeş, scor 33-27 (16-13), până atunci evoluând în Sala Polivalentă din Plopeni.
HC Activ se află în luptă directă cu FC Argeş pentru ultimul loc, care oferă calificarea la turneul semifinal, la care vor avansa primele două clasate din serie. În momentul de faţă, echipa prahoveană ocupă locul al patrulea, cu 29 de puncte, în vreme ce formaţia argeşeană se află pe a treia poziţie, cu 30 de puncte, dar are un meci în plus disputat.
De menţionat că a doua clasată, Naţional Râmnicu Vâlcea (37 puncte), nu are drept de promovare, fiind echipa Centrului Naţional de Excelenţă constituit de Federaţia Română de Handbal, astfel că nu contează în ierarhia formaţiilor care vor avansa la turneul semifinal.
În privinţa adversarei de mâine, LPS Târgu Jiu a punctat doar printr-o singură victorie, obţinută pe teren propriu, în duelul cu penultima clasată, CSU Târgovişte. În etapa trecută, echipa gorjeană a fost depăşită categoric, pe teren propriu, de formaţia din fruntea ierarhiei, CS Dacia Mioveni 2012, gruparea antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe impunându-se cu scorul de 40-19 (19-8).
Echipa HC Activ CSO Plopeni nu a evoluat în etapa disputată la finalul săptămânii trecute, astfel că va juca mâine tot după o înfrângere cu gruparea din Mioveni, înregistrată, în deplasare, în urmă cu două săptămâni, scor 25-31 (15-16).
În cadrul etapei a cincea din al doilea tur mai sunt programate următoarele partide:
FC Argeş – CSU Târgovişte, mâine, ora 11:00, Sala Universităţii
CS Dacia Mioveni 2012 – ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub, luni, ora 16:30, Sala „Trivale”