Petre Apostol

În acest final de săptămână va începe faza a doua din Campionatul Naţional de Handbal la categoria juniori III, competiţie în cadrul căreia au fost înscrise şase echipe prahovene. Dintre acestea, doar cinci au reuşit să avanseze în faza a doua a competiţiei, CSO Mizil şi CS Brazi calificându-se între primele 24 de formaţii ale ţării, urmând să evolueze în Grupele principale „Valoare”, iar CSŞ Ploieşti, CSO Tricolorul Breaza şi CSM Ploieşti vor concura în Grupele „Speranţă”.jun 3 b
În faza preliminară, CSO Mizil a câştigat Seria D, cu 32 de puncte, înregistrând 11 victorii şi doar o singură înfrângere în cele 12 meciuri disputate. Echipa din Mizil a fost urmată la un singur punct de CS Brazi, care a suferit cu o înfrângere în plus faţă de prima clasată, bifând zece victorii.
În faza a doua, semifinală, cele două echipe prahovene au fost repartizate în Grupa „Valoare” 2, alături de primele trei clasate din Seria C preliminară, anume CSM Bucureşti, CSŞ Corabia şi CSŞ 2 Bucureşti.
Ambele formaţii din Prahova vor evolua în deplasare în prima etapă, CSO Mizil urmând să ofere replica echipei CSŞ 2 Bucureşti, mâine, de la ora 12:30, în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, iar CS Brazi va juca, luni, de la ora 11:00, în Sala Polivalentă din Corabia, împotriva grupării locale de la Clubul Sportiv Şcolar.
Program CSO Mizil:
Etapa 1, 3 februarie: CSŞ 2 Bucureşti (deplasare)
Etapa 2, 10 februarie: CSŞ Târgovişte (deplasare)
Etapa 3, 28 februarie: CS Brazi (acasă)
Etapa 4, 7 martie: CSM Bucureşti (deplasare)
Etapa 5, 14 martie: CSŞ Corabia (acasă)
Etapa 6, 21 martie: CSŞ 2 Bucureşti (acasă)
Etapa 7, 28 martie: CSŞ Târgovişte (acasă)
Etapa 8, 4 aprilie: CS Brazi (deplasare)
Etapa 9, 7 aprilie: CSM Bucureşti (acasă)
Etapa 10, 21 aprilie: CSŞ Corabia (deplasare)
Program CS Brazi:
Etapa 1, 4 februarie: CSŞ Corabia (deplasare)
Etapa 2, 10 februarie: CSŞ 2 Bucureşti (acasă)
Etapa 3, 28 februarie: CSO Mizil (deplasare)
Etapa 4, 7 martie: CSŞ Târgovişte (deplasare)
Etapa 5, 14 martie: CSM Bucureşti (acasă)
Etapa 6, 21 martie: CSŞ Corabia (acasă)
Etapa 7, 28 martie: CSŞ 2 Bucureşti (deplasare)
Etapa 8, 4 aprilie: CSO Mizil (acasă)
Etapa 9, 7 aprilie: CSŞ Târgovişte (acasă)
Etapa 10, 21 aprilie: CSM Bucureşti (deplasare)
În privinţa celorlalte trei echipe prahovene care vor continua competiţia în faza Grupelor „Speranţă”, în prima parte a campionatului acestea au încheiat astfel: CSŞ Ploieşti (locul 4, 22 puncte), CSO Tricolorul Breaza (locul 5, 14 puncte), CSM Ploieşti (locul 6, 8 puncte). În competiţie a mai evoluat CS Olimpic Mizil, care s-a clasat pe ultimul loc, al şaptelea, în Seria D preliminară, cu doar 3 puncte.
CSŞ Ploieşti, CSO Tricolorul Breaza şi CSM Ploieşti au fost repartizate în Grupa „Speranţă” 2, alături de ocupantele poziţiilor 4-6 din Seria C preliminară: CSŞ Craiova, ACS Fortuna Bucureşti şi HC „Talentul este Cheia” Bucureşti.
Prima etapă este programată la finalul acestei săptămâni, toate echipele prahovene urmând să evolueze în deplasare. CSŞ Ploieşti va juca astăzi, de la ora 15:30, cu HC HC „Talentul este Cheia” Bucureşti, CSM Ploieşti va întâlni pe CSŞ Craiova, mâine, de la ora 13:00, iar CSO Tricolorul Breaza va oferi replica formaţiei ACS Fortuna Bucureşti, mâine, de la ora 13:30.