F. T.

Ne întrebăm, atunci când suntem la volan, de ce sunt atât de mulți polițiști pe stradă. Sau la intersecții. Ori chiar pe drumuri pe care dacă trece o mașină la o oră !
Iată și răspunsul: ieri, cinci permise de conducere au fost ridicate de către agenții din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în urma unor razii efectuate în Ploiești. Filtrele au avcut ca scop principal prinderea conducătorilor auto care se urcă la volan având alcool în sânge, context în care au fost puși să sufle în aparatul etilotest 223 de conducători auto. Iar în afară de sus-amintitele permise săltate, oamenii legii au mai aplicat și 14 sancțiuni contravenționale.
Și polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat, tot ieri, o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor și celor care au consumat băuturi alcoolice.
În acest context, au fost testați dacă au consumat alcool 164 de șoferi. Rezultatul acțiunii: opt premise ridicate și 84 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de aproape 25. 000 de lei.
Și agenții rutieri din Vălenii de Munte au desfășurat în aceeași zi astfel de razii rutiere, controlând 75 de autovehicule – 60 de conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest – , aplicând 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 8.000 de lei. Totodată, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.