F. T.
Ieri, în urma unui filtru instituit de către agenții rutieri prahoveni pe strada Ștrandului din Ploiești, printre alte mașini, a fost tras pe dreapta și un autovehicul, în care se aflau pasageri clandestini, care circula pe ruta Ploiești – Valea Călugărească, iar persoanele respective urmau să achite contravaloarea transportului pentru ruta amintită.
“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe numele șoferului depistat a mai fost întocmit proces-verbal pentru o astfel de faptă, atunci aducându-i-se la cunoștință faptul că va fi fi sancționat contravențional în cazul repetării faptei”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
Și, cum fapta s-a … repetat, șoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de utilizare pentru autovehicul pentru o perioadă de șase luni, fiindu-i reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele.
Dar, antecedentele – și nu puține – în ceea ce privește transportul clandestin de persoane au înflorit, se pare, înaintea ghioceilor.
Astfel, alaltăieri (marți, 12 februarie a.c.), în zona orașului Urlați, pe D.J. 102C – strada Orzoaia de Jos, a fost identificat un autoturism condus de un bărbat care efectua transport de persoane din oraș spre comuna Iordăcheanu. “În autoturism – spun reprezentanții IPJ Prahova – au fost identificați trei pasageri, în cauză fiind întocmit procesul-verbal de depistare întrucât existau indicii că efectueză transport ilegal de persoane”.
Dar, dacă ieri a fost recidivă, de ce să nu fi fost și în amintita zi de marți ? În acest context, tot reprezentanții poliției prahovene au confirmat faptul că, în răstimp de câteva ore, “a fost identificat același autoturism care efectua același traseu (n.n., Urlați – Iordăcheanu), condus de aceeași persoană, în care au fost identificați alți trei pasageri”.
Pe cale de consecință, “întrucât s-a constatat că a existat o repetabilitate cu privire la transportul ilegal de persoane, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, șoferului i-a fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculului, pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, șoferul a fost amendat cu 1.290 de lei.
Și, ca să mai dăm un exemplu, din mulțimea cazurilor de taximetrie ilegală care a înflorit pe șoselele din județ, să mai amintim doar atât: la sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Biroului Rutier Câmpina, în timp ce acţionau pentru combaterea transportului ilegal de persoane pe raza comunei Poiana-Câmpina, pe D.J. 100 E, au identificat un autovehicul al cărui conducător auto efectua, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Proviţa de Jos-Câmpina.
Și acestuia i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuţele, fiind, totodată, amendat cu 1.000 de lei. Iar ca „ bonus”, respectivul șofer a primit interdicția de a folosi autoturismul pe aceeași perioadă de timp ca și conducătorii amintiți mai sus – șase luni.