Violeta Stoica

Acest weekend va fi unul plin pentru vânătorii membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova, pe 18 fonduri cinegetice pe care le au în administrare fiind organizate partide de vânătoare colective. Pentru că atacurile mistreților în zona localităților prahovene s-au înmulțit substanțial, existând chiar și zone în care s-au produs accidente rutiere din cauza apariției pe carosabil a porcilor sălbatici, vânătorii vor lua mistreții în cătarea puștii în aproape toate fondurile cinegetice.
Astăzi și mâine, membrii Clubului Ploiești au organizat partide la mistreț, fazan, vulpe, iepure pe fondurile cinegetice Negoiești, Hăbud, Berceni, Mănești, Strejnicu, Vadu Părului și Fulga. Vânătorii din zona Urlați își vor lua armele din rastel și vor porni în căutarea mistreților, vulpilor, iepurilor, șacalilor, fazanilor, dar și a ciorilor, gaițelor și a coțofenelor pe fondurile Plopu, Bratia, Iordăcheanu, Baba Ana, Malu Roșu și Urlați. În fine, Clubul Vălenii de Munte organizează tot în acest weekend vânătoare la mistreț și vulpe, pe fondurile Bâsca, Căldărușanca, Șoimari, Cazacu și Păltineț.
Trebuie menționat că, potrivit AJVPS Prahova, în afara cotizației anuale care trebuie plătită de către membrii asociației, se va încasa o cotizație suplimentară de 600 lei/exemplar de mistret, pentru toate exemplarele care mai sunt de recoltat până la sfarșitul sezonului de vânătoare 2018-2019.