V. Stoica

5-dPrahova a fost ieri încărcată de istorie, în majoritatea localităților județului organizându-se evenimente care au marcat trecerea a 160 de ani de la înfăptuirea marelui act istoric de la 1859, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
De altfel, prahovenii – oameni politici, din administrația publică, oameni de cultură, profesori de istorie și oameni simpli care au dorit să celebreze unul dintre cele mai importante momente din istoria României – s-au strâns în Hora Unirii la Colegiul Național 5-eAl. Ioan Cuza din Ploiești, precum și în fața noului sediu al Primăriei Ploiești, unde s-a dezvelit bustul domnitorului unificator al Moldovei și Țării Românești.
Clipele de emoție au fost, însă, și mai profunde la Muzeul Județean de Istorie Prahova, unde a avut loc un spectacol militar susţinut de membri ai Asociaţiei de reconstituiri istorice „6 Dorobanţi”, renumiți pentru modul în care redau în prezent momente din trecutul nației române, echipați ca la carte și “înarmați” cu drapele tricolore specifice anului în care s-a realizat Mica Unire.