Petre Apostol

Ieri, Federaţia Română de Handbal a anunţat programul din faza a doua a Campionatului Naţional de Handbal la categoria juniori I, competiţie în care CSM Ploieşti va evolua în Grupele principale „Valoare”, iar CS Brazi va juca în Grupele „Speranţă”. Conform noului sistem competiţional, oficialii forului naţional au decis ca, după faza preliminară, echipele care vor continua lupta pentru medalii, în faza semifinală, practic, să participe în Grupele principale „Valoare”, oferind, totodată, posibilitatea şi formaţiilor clasate pe locurile 4-6 din seriile preliminare să continue sezonul, dar în Grupele „Speranţă”.
Echipa CSM Ploieşti, antrenată de Silviu Stănescu, a câştigat Seria B, înregistrând 11 victorii şi o singură înfrângere, fiind repartizată în Grupa „Valoare” 1, alături de următoarele două clasate din serie, AHC Dobrogea Sud Constanţa şi LPS Brăila, precum şi de primele trei formaţii din Seria A: LPS Suceava, CSM Bacău, LPS Roman.
Meciurile vor debuta la începutul lunii februarie, programul echipei ploieştene fiind următorul:
CSM Ploieşti – LPS Roman (3 februarie)
CSM Ploieşti – AHC Dobrogea Sud Constanţa (10 februarie)
LPS Brăila – CSM Ploieşti (3 martie)
CSM Ploieşti – LPS Suceava (10 martie)
CSM Bacău – CSM Ploieşti (17 martie)
LPS Roman – CSM Ploieşti (24 martie)
AHC Dobrogea Sud Constanţa – CSM Ploieşti (31 martie)
CSM Ploieşti – LPS Brăila (4 aprilie)
LPS Suceava – CSM Ploieşti (7 aprilie)
CSM Ploieşti – CSM Bacău (21 aprilie)
În această fază a campionatului sunt trei grupe a câte şase echipe, urmând ca primele două clasate şi cele mai bune două echipe de pe locurile 3 să acceadă la Turneul Final „Valoare”.
De partea cealaltă, CS Brazi a încheiat pe locul al patrulea în Seria B, înregistrând patru victorii şi opt înfrângeri, iar în faza următoarea va evolua în Grupa „Speranţă” 1, alături de ocupantele poziţiilor 5 şi 6 din serie, LPS Buzău şi CS Năvodari, precum şi de formaţiile clasate pe locurile 4-6 în Seria A: LPS Vaslui, LPS Iaşi, LPS Piatra Neamţ.
Etapele sunt programate la aceleaşi date precum şi în Grupele „Valoare”, CS Brazi urmând să joace astfel:
CS Brazi – LPS Piatra Neamţ (3 februarie)
CS Brazi – LPS Buzău (10 februarie)
CS Năvodari – CS Brazi (3 martie)
CS Brazi – LPS Vaslui (10 martie)
LPS Iaşi – CS Brazi (17 martie)
LPS Piatra Neamţ – CS Brazi (24 martie)
LPS Buzău – CS Brazi (31 martie)
CS Brazi – CS Năvodari (4 aprilie)
LPS Vaslui – CS Brazi (7 aprilie)
CS Brazi – LPS Iaşi (21 aprilie)
La fel ca şi în faza superioară a campionatului, primele două clasate şi cele mai bune două echipe de pe locurile 3 din cele trei grupe se vor califica la Turneul Final „Speranţă”.
De menţionat că în cadrul campionatului a mai fost prezentă o echipă din Prahova, CSO Tricolorul Breaza, care, însă, s-a situat pe ultima poziţie în Seria B, ratând calificarea în faza a doua a competiţiei.