F.T.

În perioada 19 – 26 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii de la transporturi din cadrul direcţiilor de specialitate judeţene au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene și feroviare.
În ceea ce priveşte acţiunile pe linie de transport feroviar, au fost efectuate controale în 395 de stații de cale ferată – printre acestea numărându-se atât cele aflate pe Valea Prahovei, cât şi pe relaţia Bucureşti – Ploieşti – Moldova. Totodată, au fost patrulate aproape 400 de trenuri de călători, urmărindu-se combaterea şi, implicit, sancţionarea comerțului ilegal şi a contrabandei.
Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire națională sau internațională ( două din Prahova), precum şi 10 minori lipsiți de supraveghere (unul din judeţ). Alte şapte persoane (una din judeţul nostru) care aveau nevoie de internare în centre de specialitate au fost conduse de către oamenii legii la respectivele instituţii. În contextul controalelor amintite, au fost prinse în flagrant 46 de persoane în timp ce comiteau infracțiuni, și au fost identificate alte 68 (printre care se numără şi patru prahoveni), acestea din urmă fiind cercetate în diferite cauze penale.
Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR mai precizează că, în urma raziilor feroviare derulate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 83.000 de lei, și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 9.000 de lei.