Petre Apostol

După ce, în urmă cu două sezoane, obțineau medalii în Cupa Mondială de Sanie la juniori, prahovenii de la CSO Sinaia, Marian Gîtlan și Flavius Crăciun, au reușit să urce pe podium și la Campionatele Mondiale la categoria U23. Născuți în 1998, cei doi prahoveni au reprezentat România în concursul de dublu la cea de-a 48-a ediție a Campionatelor Mondiale, care a avut loc, la finalul săptămânii trecute, pe pârtia de la Winterberg, din Germania.
Pregătiți de Alexandru Comșa, Corina Drăgan și Liviu Turea, Marian Gîtlan și Flavius Crăciun au adus România pe cea de-a treia treaptă a podiumului în proba de dublu la categoria U23, care s-a desfășurat sâmbătă şi la care au fost prezente în competiție cinci echipaje.
Sportivii prahoveni – situați pe locul al patrulea la Jocurile Olimpice de Tineret, în 2016 – au înregistrat al treilea timp din concurs în ambele manșe ale probei, fiind cronometrați cu 45.199 secunde, respectiv cu 44.564 secunde, încheind, astfel, cu timpul total de 1:29.763 minute și obținând medaliile de bronz.
Titlul mondial la categoria U23 a fost adjudecat de echipajul rus format din Kașkin Vsevolod și Konstantin Korșunov, cu timpul total de 1:27.718 minute, medaliile de argint fiind câștigate de italienii Ivan Nagler și Fabian Malleier, sosiți cu o întârziere de 0.180 secunde.
În competiția destinată seniorilor, Marian Gîtlan și Flavius Crăciun au încheiat pe locul 17, la două secunde și jumătate față de câștigătorii probei de dublu, Toni Eggert și Sascha Benecken, din Germania. Echipajele Tobias Wendl/Tobias Arlt (Germania, +0.078 sec.) și Thomas Steu/Lorenz Koller (Austria, +0.141 sec.) au completat podiumul la seniori, în vreme ce învingătorii de la U23 s-au clasat pe locul al zecelea.
De menționat că Marian Gîtlan și Flavius Crăciun rataseră la limită, cu o zi înainte, calificarea în finala probei de sprint, clasându-se pe locul 16, în condițiile în care doar primele 15 echipaje au avansat în ultimul act.

Raluca Strămăturaru, a 16-a în concursul feminin la senioare

Sportiva care a realizat cel mai bun rezultat din delegația României la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în urmă cu un an, situându-se pe locul 7 la sanie, în proba de simplu 9-bfeminin, prahoveanca Raluca Strămăturaru, nu a reușit să repete o asemenea performanță și la Mondialele de la Winterberg.
Experimentata concurentă din Bușteni, prezentă la precedentele trei ediții ale Jocurilor Olimpice, avea trei clasări în Top 10 la Campionatele Mondiale, de-a lungul anilor. De data aceasta, însă, a încheiat competiția mondială pe locul 16, cu timpul total de 1:55.305 minute (57.910 sec. – manșa 1, locul 17/57.395 sec. – manșa 2, locul 14), înregistrând o întârziere de 1.437 secunde față de cea care a câștigat într-o manieră categorică medalia de aur, germanca Natalie Geisenberger. Podiumul a fost completat de germanca Julia Taubitz (+0.425 sec.), respectiv de americanca Emily Sweeny (+0.513 sec.).
De menționat că pentru România a mai concurat și Carmen Manolescu, sportivă tot din Prahova, colegă de generație cu Marian Gîtlan și Flavius Crăciun. Aceasta nu s-a calificat în manșa a doua, la care au avansat primele 20 de clasate după prima manșă, ocupând locul 28, cu timpul de 59.019 secunde. Dar, la categoria U23, Carmen Manolescu s-a situat pe locul al optulea.