V. Stoica

Căminul cultural din comuna prahoveană Cornu are nevoie de lucrări suplimentare, pentru a primi avizul de securitate la incendiu, conform normativelor impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.
Compania Națională de Investiții a demarat procedura de finalizare a lucrărilor de reabilitare, de modernizare și de dotare a așezământului cultural din comuna prahoveană Cornu, proiectantul urmând să țină cont de solicitările pompierilor, pentru a reduce riscurile în cazul apariției unui incendiu în incinta clădirii.
Aproape 100.000 de euro vor costa cu tot cu TVA noile lucrări care vor fi realizate de constructorul care va continua reabilitarea căminului cultural din satul Cornu de Jos, în plus față de lucrarea anterioară, de aproximativ 1,5 milioane de lei. Suplimentarea lucrărilor trebuie făcută, potrivit documentației licitației, din cauza faptului că anterior nu fusese inclus în proiect și scenariul de securitate la incendiu și tot ce derivă din acesta.
Conform caietului de sarcini, proiectul a fost întocmit de o societate din Brașov, în iulie 2012, iar în momentul încheierii contractului de execuție, spre finalul anului 2014, proiectul nu cuprindea scenariul de securitate la incendiu, avizul ISU, iar planurile vizate spre neschimbare de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova au fost emise în octombrie 2017. Astfel, prin cerințele avizului de securitate la incendiu cu nr.478/17/SU-PH din 26.10.2017, s-a dispus înlocuirea unor materiale din proiect cu materiale ignifuge sau rezistente la foc (mocheta, scaunele din sala de spectacol), necesitatea realizării unor gradene pentru a se păstra distanța dintre scaune conform legislației actuale, înlocuirea ușii de la centrala termica și a ușii spre scenă cu uși metalice rezistente la foc, iar o parte dintre celelalte uși existente ar trebui dotate cu bară antipanică.
Tot în continuarea proiectului și lucrărilor anterioare, fereastra de la centrala termică trebuie înlocuită cu fereastră cu geam simplu, fiind necesară și montarea a două ventilatoare – unul de putere mai mare pentru sala de spectacol și unul pentru scenă.