Marian Dima

Trei ploieşteni implicaţi în fotbalul din zona Golfului s-au întâlnit la … Doha, în Qatar! La Ploieşti, sigur le-ar fi foarte greu să se vadă, dar, iată, în zona arabă, a fost mai simplu să-şi „povestească” experienţele fotbalistice pe care le trăiesc.
Eusebiu Tudor – antrenor la clubul din Kuweit – Al Qadsya pregăteşte finala Cupei, care va avea loc la finele acestei luni, cu un stagiu de antrenament pe care îl desfăşoară în Qatar, prilej de a-şi vedea doi „vecini”, ploieşteni, care activează la echipe din Qatar. Sebi a primit, la antrenament, vizita lui Daniel Movilă – secundul francezului Philip Burle, la Muaither Sports Club, fiind posibil chiar ca, pe durata stagiului, cele două grupări să susţină şi un meci amical.
Nu putea lipsi şi o întâlnire cu fostul său elev de la Petrolul, căruia i-a acordat încredere şi l-a promovat apoi şi la Sportul Studenţesc, Valentin Lazăr, fotbalistul ploieştean activând tot în Qatar, la Al Kharitiyat Sports Club. “Lăzărică” – considerat de către Sebi Tudor unul dintre cei mai talentaţi jucători cu care a lucrat – şi-a “găsit liniştea” în Qatar, unde se află din 2017 şi mai are încă trei ani de contract cu Al Sailiya (de unde este împrumutat acum), reuşind să prindă un angajament foarte bun din punct de vedere financiar.
“M-am bucurat de această întâlnire cu cei doi prieteni, printre străini, cum se spune, dar, uşor, uşor, fotbalul de aici devine mai aproape de noi decât cel de acasă” – spune Tudor.