Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Chicago şi de la Universitatea Napoli Federico au descoperit, printr-un nou studiu, că sugarii sănătoşi au anumite bacterii intestinale care îi ajută să nu dezvolte alergii alimentare, potrivit eurekalert.org, preluat de MedLive.ro.
Alergia la laptele de vacă este cea mai frecventă alergie alimentară care afectează copiii. Specialiştii au descoperit că, atunci când microbii intestinali proveniţi de la sugari sănătoşi au fost transplantaţi în şoareci fără germeni, animalele au fost protejate de reacţiile alergice, fiind expuşi laptelui de vacă. Se pare că aceiaşi microbi proveniţi de la copiii alergici la lapte nu au oferit aceeaşi protecţie Şoarecii care au primit bacteriile au suferit reacţii alergice când au intrat în contact cu laptele de vacă. Studiul a fost publicat în ”Nature Medicine” şi a identificat o specie bacteriană care are rol de protecţie împotriva răspunsurilor alergice la alimente.
Acest studiu este important deoarece ajută specialiştii să creeze noi tipuri de tratamente pentru alergiile alimentare.