•  Baia rusească este un tip de saună, care se deosebeşte de cea finlandeză, cu căldură uscată, prin faptul că în interiorul ei se degajă aburi fierbinţi. Este benefică atât sănătăţii, cât şi frumuseţii. Este, însă, contraindicată persoanelor care se confruntă cu afecţiuni cardiovasculare. În interiorul băii ruseşti, temperatura poate atinge 100 grade Celsius, de aceea se recomandă ca aceia care intră pentru prima dată în saună să nu zăbovească mai mult de câteva minune şi să nu urmeze mai mult de două-trei reprize. Cele trei acţiuni înlănţuite – expunerea la cald, apoi la rece, şi în final „biciuirea” – au drept scop favorizarea unei circulaţii bune, curăţarea în profunzime a pielii, eliminarea toxinelor din organism, tonifierea corpului, întărirea imunităţii, eliminarea oboselii şi redarea energiei, combaterea depresiei, scrie Avantaje.ro.
  •  Cu o vreme aşa de capricioasă, cum să nu fim nervoşi, să nu avem insomnii şi dureri de cap? Din fericire, leacul ne aşteaptă aninat de crengile de salcâm. Simptomele afecţiunilor gastrice – gastrită, ulcer gastric şi duodenal – pot fi alinate luând, înaintea fiecărei mese, o linguriţă de pulbere de flori (florile bine uscate se macină în râşniţa electrică de cafea). Alungă migrenele. Două căni de infuzie de floare de salcâm, băute pe îndelete, ne scapă de durerile de cap. Calmează tusea. Câteva substanţe conţinute de floarea de salcâm – uleiuri volatile de acacină şi robinină – au proprietăţi emoliente şi antitusive de excepţie. Ca să profitaţi din plin de ele, beţi infuzia din flori de salcâm călduţă, ideal, îndulcită şi cu puţină miere de salcâm. Accesele de tuse se vor calma, scrie Libertatea.
  •  Durerile de cap apărute din cauza oboselii şi a stresului pot fi tratate în mod natural. Amestecaţi 10 grame de oţet de mere cu 10 grame de miere şi un pic de extract de muşeţel. Cei care au tensiunea mare şi respiră cu greu ar trebui să bea, zilnic, un pahar de apă în care au pus două linguriţe de oţet de mere. Consumată de trei ori pe zi, această băutură scade tensiunea arterială. Răceală şi gripă: dacă vă doare gâtul, puneţi într-un pahar cu apă câteva linguriţe de oţet, o linguriţă de miere şi câteva picături de propolis. Faceţi gargară şi veţi scăpa de durere. Oboseala excesivă: dacă vă simţiţi mereu obosiţi, puteţi amesteca trei linguriţe de oţet de mere cu una de miere de albine. Păstraţi pasta obţinută în frigider şi consumaţi-o în fiecare seară, după masă, scrie Unica.