F.T.

Mai mulți indivizi au fost prinși și, evident, sancționați de către polițiștii prahoveni în timp ce aveau ca ocupație furtul de material lemons. Și, la o adică, la cum merg lucrurile cu astfel de indivizi, nu este exclus ca în anunțurile de angajare să apară ceva de genul: “Firmă specializată în ciordeală de lemne din pădurile administrate de către Direcția Silvică Prahova, angajează ajutoare pentru cărat lemne furate. Condiții: să știe să mâne calul, să aibă spirit de echipă și abilități în a fenta polițiștii și jandarmii”.
De ce scriem asta ? Fiindcă noi ne-am plictisit să tot amintim despre astfel de indivizi, dar ei o țin lunga, pe-a lor: fură la greu.
Concret, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, șase bărbați au fost prinși și, evident, amendați la începutul acestei săptămâni pentru sustragerea de material lemnos, cu zeci de mii de lei. Numai…
Și iată câteva exemple: oamenii legii din Filipeștii de Pădure au depistat, în satul Dițești, un bărbat care transporta cu o autoutilitară material lemnos fără a deține nici documente de proveniență, nici de transport. A fost amendat cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodia Ocolului Silvic Câmpina.
De asemenea, oamenii legii din Bălțești au prins doi bărbați din Ariceștii Zeletin în timp ce transportau cu atelaje hipo material lemnos fără documente de proveniență. Au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodia Ocolului Silvic Vălenii de Munte.
La Drajna, poliția a fost sesizată prin Numărul Unic “ 112” că, dintr-o autoutilitară, o persoană a descărcat material lemnos în curtea unui bărbat din satul Ogretin. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul autoutilitarei a secționat un arbore specia fag, după care l-a transportat la domiciliul unui consătean. Iar în curtea celui din urmă a fost găsit materialul sustras, care a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar persoana la domiciliul căreia a fost găsit materialul lemnos cu avertisment. Și agenții Postului Comunal Jugureni au depistat doi bărbați care transportau material lemnos, fără documente legale de proveniență sau transport. Acestora li s-a solicitat să transporte materialul lemnos la sediul poliției, însă au refuzat ! Ambii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecare.