Violeta Stoica

În sfârșit, se face oarecum dreptate și pentru starea dezastruoasă în care a ajuns una dintre clădirile-simbol ale municipiului Ploiești: firma care este proprietarul imobilului în care a funcționat zeci de ani Casa Căsătoriilor va fi supraimpozitată în 2019.
Deși, recent, bălăriile care năpădiseră curtea și chiar zidurile clădirii care a găzuit zeci de mii de căsătorii civile decenii la rând au dispărut din incinta imobilului aflat pe Bd. 3-bIndependenței, la numărul 15, societatea Veritas Development SRL, care este actualul proprietar, va fi obligată să achite – în 2019 – un impozit pe clădire mai mare cu 300%.
În luna aprilie a anului 2018, arătam în paginile ziarului Prahova fotografii de-a dreptul dureroase cu fosta Casă a Căsătoriilor, locul în care zeci de mii de cupluri și-au unit destinele de-a lungul anilor, la Ploiești. Bălăriile invadaseră curtea și zidurile clădirii, un copac începuse să-și dezvolte nestingherit coroana pe terasa de la etaj, geamurile sparte creau în plus o imagine de castel bântuit. Acum, curtea imobilului a fost puțin aranjată, adică au fost tăiate toate ierburile, arbuștii și copacii invadatori, care transformaseră într-o mini-junglă zona din apropierea centrului municipiului Ploiești.
Chiar dacă bălăriile nu mai sunt, clădirea se află în aceeași stare de degradare, cu tencuielile, zugrăvelile și zidurile ciuruite de indiferență. Tocmai această indiferență a determinat luarea unei măsuri de natură financiară împotriva proprietarului actual al imobilului, firma bucureșteană Veritas Development SRL. Conform unei hotărâri a consilierilor locali, dat fiind faptul că nu au fost respectate nici termenul și nici măsurile dispuse prin notificările adresate proprietarului de către reprezentanții municipalității ploieștene, societatea din Capitală va fi obligată să achite un impozit pe clădire mărit cu 300% în cursul anului 2019. Însă, chiar și cu această măsură adoptată la nivel local, imobilul din Bd. Independenței – aflat, ca printr-o ironie a sorții, aproape față în față cu actuala clădire care găzduiește căsătoriile cuplurilor de ploieșteni – bătrâna Casă a Căsătoriilor strigă după ajutor. Sprijin la propriu, care nu poate veni decât de la proprietar, care să investească – indiferent de dificultățile birocratice – în refacerea imobilului-simbol al Ploieștiului și pentru salvarea lui de la distrugere!