Violeta Stoica

Organizate în Ploiești, pentru prima dată, cel puțin în ultimii ani, în Piața Victoriei nr. 1, chiar în fața Catedralei Sf. Ioan, manifestările dedicate Zilei Naționale a României au adunat laolaltă, în jurul orei 12.00, circa 10.000 de ploieșteni și de prahoveni.
Poate că numărul participanților ar fi fost mult mai mare dacă s-ar fi respectat programul 1 Decembrie 2018 2anunțat inițial de Primăria Ploiești, dat fiind că totul a fost devansat cu circa o oră. Astfel că ploieștenii care voiau să vină cu micuții să vadă parada militară de 1 Decembrie la ora 13.00, așa cum era stabilit, nu au mai avut ce vedea, pentru că totul s-a încheiat cu o oră mai devreme.
Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a încercat să dreagă busuiocul după-amiază, în legătură cu neconcordanțele majore între programul anunțat și cel din ziua de 1 Decembrie: „Garnizoana Militară nu a respectat programul stabilit cu Primăria Municipiului Ploiești pentru defilarea paradei militare.
În contextul decalajului apărut în timpul acțiunilor, din această dimineață, care au fost incluse în programul oficial, destinat marcării Zilei Naționale a României, fac precizarea că, ceremonialul militar a fost stabilit, organizat și desfășurat exclusiv de Garnizoana Ploiești. Îmi cer scuze ploieștenilor pentru situația determinată de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploiești față de programul inițial anunțat de instituția noastră”, a transmis ploieștenilor primarul orașului, la câteva ore de la încheierea tuturor manifestărilor dedicate Zilei României, în An Centenar.