La sfârşitul acestei săptămâni, ploieştenii vor avea ocazia ca să-l descopere pe Ovidiu Marian-Ionescu, directorul Şcolii Gimnaziale “Sfântul Vasile” din Ploieşti, sub o altă ipostază, aceea de scriitor. Concret, sâmbătă, 8 decembrie, la ora 11.00, la Akua Garden din Ploiești, Consiliul Județean Prahova – prin Centrul Județean de Cultură Prahova – va organiza lansarea cărţii “Exilat în Agartha. Un eseu despre Vasile Lovinescu”, realizată în cadrul Editurii MYTHOS, ce poartă semnătura lui Ovidiu Marian-Ionescu. În finalul manifestării, autorul va oferi autografe pentru participanți, care vor primi gratuit cartea.
Pentru a spori curiozitatea celor care vor dori să participe la această lansare de carte, organizatorii evenimentului au selectat câteva rânduri scrise de autor în prefața cărții:
„…Născut la începutul celui de-al doilea lustru al secolului trecut, înrudit prin mamă cu Ion Budai Deleanu, descendent direct din familia Lovineștilor, prin tată, Vasile Lovinescu pare a fi un nedreptățit al dinastiei culturale care a dat spiritualității românești un fondator de școală critică modernă (Eugen Lovinescu), un romancier și un eseist de talie europeană (Anton Holban), un promotor al teatrului de idei (Horia Lovinescu) sau, mai aproape de timpurile noastre, o personalitate complexă a exilului cultural românesc (Monica Lovinescu)….”