Marin Marcel

O adevărată lecție de literatură și de istorie a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Liceul Tehnologic Adminstrativ și de Servicii ”Victor Slăvescu” din Ploiești, la inițiativa directorului instituției, Nicoleta Sevastian. În prezența elevilor și a profesorilor care purtau ii și cocarde tricolore, Nicolae Petrescu-Redi, fost absolvent al școlii, istoric ca formație, și-a lansat al 24-lea volum intitulat ”Cerneala din lacrima istoriei”, carte de poezii și aforisme, miniaturile și maximele adunând în expresii condensate reflecții de natură existențială.
Pentru cei prezenți, evenimentul a fost unul cu totul special, având în vedere că, în calitate de invitat, a fost prezentă și actrița Doina Ghițescu, membră a Ansamblului „Ciocârlia“, colaborator al Teatrului de revistă ”Constantin Tănase” și al Teatrului Național București. Astfel, în lectura actriței, rândurile lui Popescu-Redi au prins parcă viață.
În continuarea acțiunii, elevii au interpretat cântece patriotice, având loc și o activitate didactică în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. După care, cu toții, în curtea instituției, s-au prins în Hora Unirii.