• Cum începe sezonul rece, cum se-aud şi primele accese de tuse în autobuz, la serviciu sau, mai grav, în şcoli şi grădiniţe. Cu toţii facem iarna măcar o viroză însoţită de tuse. Atât florile, cât şi rădăcinile de ciuboţica-cucului au proprietatea de a fluidifica secreţiile bronşice şi de a uşura eliminarea lor. De aceea, specialiştii recomandă această plantă mai ales în caz de tuse seacă. Remediile din pătlagină fluidizează mucusul şi calmează tusea. Infuzia se face dintr-o lingură de frunze mărunţite care se pun într-o cană cu apă clocotită, potrivit Click.
  •  Hernia de disc cervicală reprezintă a doua patologie spinală chirurgicală după hernia de disc lombară, procentul fiind însă de 1 la 10 faţă de hernia de disc lombară. Frecvenţa acestei boli a crescut vertiginos, în special în ţările dezvoltate și datorită perfecţionării mijloacelor imagistice de investigare și diagnosticare ale acestei boli. Discurile intervertebrale sunt niște structuri gelatinoase cu rol de amortizare a șocurilor, absorbţiei energiei la nivelul coloanei și cu rol de mobilitate, care puse cap la cap, ocupă o treime din coloană, potrivit Doctorul zilei.
  •  După vârsta de 50 de ani, organismul nu mai digeră în acelaşi fel mâncarea, comparativ cu anii tinereţii. Riscurile de diabet, obezitate, atacuri de cord sau vasculare sunt mai mari pe măsură ce înaintăm în vârstă, astfel că persoanele trecute de vârsta de 50 de ani trebuie să fie mai atente la numărul de calorii şi să mănânce mai puţine alimente bogate în zahăr sau grăsimi solide, precum untul sau cele folosite pentru frăgezirea aluatului. Experţii susţin că bărbaţii peste vârsta de 50 de ani şi cu o activitate fizică moderată ar trebui să consume între 2.200 şi 2.400 de kilocalorii pe zi, în timp ce femeile, circa 1.800, potrivit Adevărul.
  •  Fructele au un rol foarte important când vine vorba de o alimentaţie sănătoasă. Sunt bogate în nutrienţi vitali, necesari corpului pentru a se menţine sănătos şi, în timp ce fructe precum mango, portocale, banane, ananas, pepene, struguri sau mere sunt consumate de mulţi dintre noi, există câteva fructe de care alţii se feresc, fără să le cunoască măcar beneficiile. Gutuile se numără printre acestea, fiind fructe înrudite cu merele şi perele. Dacă nu vă place gustul, vă recomandăm să le încercaţi gătite la cuptor, pentru a elimina aciditatea, potrivit CSID.